Statsminister Helle Thorning-Schmidts besøg sender et vigtigt signal til Sierra Leone og de andre ebolaramte områder om, at det internationale samfund ikke har opgivet kampen mod ebola, siger direktør i SOS Børnebyerne.
Valgkamp eller ej. Den danske statsministers besøg til Sierra Leone sender et vigtigt signal på det helt rigtige tidspunkt.
Det mener direktør i SOS Børnebyerne Paula Guillet de Monthoux, der følger udviklingen i Sierra Leone tæt som følge af organisationens hjælpearbejde i landet og de øvrige ebolaramte lande.
“Mange i Sierra Leone føler, at det internationale samfund har mistet interessen. Et besøg fra en højtstående minister er et klart signal om, at vi endnu ikke har opgivet kampen mod ebola og at vi står last og brast med de ebolaramte lande og ikke mindst de mange efterladte børn af ebolaens ofre,” siger Paula Guillet de Monthoux i en pressemeddelelse.
Børnene særligt ramt
Til trods for, at spredningen i den senere tid har sat farten ned, er behovet for støtte nemlig langt fra ovre.
Mange af de efterladte børn, der har mistet deres forældre til ebola, står uden mad, skolegang eller voksenomsorg og har brug for hjælp til at komme tilbage i samfundet i en ny og tryg familie.
”Mange tusinde børn har mistet deres forældre til ebola. Samtidig oplever mange af børnene, at de bliver udstødt fra deres omgivelser, fordi folk omkring dem er bange for at blive smittet. Børnene bliver ramt fra alle sider og har brug for professionel hjælp,” siger hun.
De udstødte børn
SOS Børnebyerne arbejder i de hårdest ramte lande og har fokus på at hjælpe de udstødte og forældreløse børn.
Organisationen hjælper med mad, og har desuden taget fat på det langsigtede arbejde med at hjælpe børnene tilbage i samfundet og finde medlemmer i den udvidede familie, som vil tage imod de udstødte børn.
”Nu begynder det vigtige arbejde med at hjælpe børnene hele vejen tilbage til der, hvor de igen er i trygge hænder med god og kærlig voksenomsorg omkring sig – uanset om det er i en SOS-børneby eller hos den forlængede familie,” siger hun.
SOS Børnebyerne arbejder i Sierra Leone, Liberia og Guinea og hjælper omkring 900 udsatte og forældreløse børn i otte SOS-børnebyer og når ud til i omegnen af 18.000 mennesker gennem ungdomshuse, skoler og socialcentre.
I Liberias hovedstad Monrovia driver organisationen også en døgnåben sundhedsklinik, som dagligt modtager omkring 20 børn og 40 voksne. Tre medarbejdere har mistet livet til den frygtede virus siden epidemien brød ud i marts, heriblandt en sygeplejerske fra sundhedsklinikken.