Torsten Malmdorf er ny forperson i CISU

Torsten Malmdorf er ny forperson i CISU


Foto: CISU
Morten Scriver Andersen

8. juni 2023

På det første ordinære møde efter at CISU’s nu tidligere forperson Katrine Skamris trådte tilbage i april, er en ny forperson udpeget, og det bliver Torsten Malmdorf.

“Som nyvalgt forperson vil jeg arbejde for at sikre, at CISUs indsatser passer med CISUs strategiske grundlag vedtaget på generalforsamlingen i 2022, har den egnede kvalitet og gives inden for forsvarlige økonomiske rammer,” siger han i en pressemeddelelse.

Torsten Malmdorf er også næstformand i Seniorer Uden Grænser. Han har i sit arbejdsliv hovedsagelig arbejdet med udviklingsmæssige problemstillinger indenfor landbrug, vand og sanitet, miljø, klima og energi.

Han har blandt andet været ansat i Klima- og Energiministeriet og har indgående erfaring med Danidas udviklingspolitik og strategier gennem internationale udstationeringer, herunder på ambassaden i Sydafrika. Derudover har han arbejdet mange år i Bangladesh og Kina.

Flere udskiftninger i bestyrelsen

Det er ikke kun Torsten Malmdorf, der er ny i bestyrelsen.

Ny næstforperson er Camilla Legendre fra 100% for Børnene, som har stor erfaring i at arbejde med mange former for udvikling og engagement, mens nyvalgte bestyrelsesmedlem Najiba Akbari fra Afghan Danish Foundation blev valgt som kasserer. Hun kommer med erfaring fra udviklingsarbejde i Afghanistan og strategisk arbejde med verdensmål i udviklingslande.

Tobias Simonsen fra KFUM-spejderne valgte i forbindelse med det første møde at give stafetten videre til 1. suppleant Jesper Alstrøm fra SDG-World, som nu indtræder i CISUs bestyrelse. Bestyrelsen og sekretariatet takker Tobias for det flotte arbejde i CISUs bestyrelse siden 2019.

CISU er en sammenslutning af mere end 280 danske organisationer, der alle er engagerede i udviklingsarbejde. Størstedelen af CISUs aktiviteter er finansieret af Udenrigsministeriet og er på finansloven. Foreningsaktiviteter, såsom generalforsamling og politisk arbejde, betaler CISUs medlemmer for gennem deres kontingent.