Udstilling om FN’s Verdensmål har verdenspremiere i København

På udstillingen kan besøgende blandt andet se den franske fotograf Yann Arthus-Bertrand billeder af verden ovenfra, som han udgav den populære bog Verden set fra oven på baggrund af i 2017


Foto: Yann Arthus-Bertrand
Morten Scriver Andersen

8. juli 2022

Københavnere og byens sommerturister kan fra søndag 10. juli besøge en ny udstilling på Kongens Nytorv. På 2030 NOW – TÆNKE, SKABE, HANDLE kan man ifølge arrangørerne blive klogere på FN’s Verdensmål og få inspiration til, hvordan man selv kan støtte op om målene.

Udstillingen kommer også forbi Aarhus, Sønderborg og Aalborg senere på året.

Udstillingen er skabt i et samarbejde mellem virksomheden Life Exhibitions og FN-forbundet med ét klart formål.

”Vi vil gerne fortælle de besøgende om FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling – mål for en verden, hvor alle skal kunne trives, men ikke på bekostning af planeten og fremtidige generationers muligheder. Formålet med udstillingen er at inspirere gennem viden, kunst og inspirerende ildsjæle,” siger Torleif Jonasson, generalsekretær i FN-forbundet, i en pressemeddelelse.

Som navnet antyder er udstillingen bygget op over begreberne tænke, skabe og handle. Det indebærer en præsentation af visionen med målet og nogle af perspektiverne i det (tænke). Derudover vil en dansk/nordisk kunstner vise et værk med relation til målet (skabe). Og du vil stifte bekendtskab med ildsjæle og aktivister fra hele verden, som arbejder for en mere retfærdig og bæredygtig verden (handle).

Hvert af verdensmålene vil blive præsenteret med et spektakulært foto af den prisbelønnede franske fotograf Yann Arthus-Bertrand, som står bag bogen Jorden set fra himlen.

Det er ikke første gang Life Exhibitions udstiller på Kongens Nytorv. Jorden set fra Himmelen blev udstillet her i 2001, mens udstillingen 100 Steder at huske før de forsvinder indtog Kongens Nytorv i 2009.

Turnerer i fire danske byer

2030 NOW vil blive vist i København, Aarhus, Sønderborg og Aalborg i løbet af 2022. I hver by vil der være et stort antal aktiviteter, som vil være tilgængelige for alle. NGO’er, institutioner, foreninger, virksomheder, samt universiteter og andre uddannelsesinstitutioner vil være aktive deltagere i udstillingsperioden. Udstillingen vil kunne findes i de fire byer i nedenstående tidsrum:

København: 10 – 31. juli.
Aarhus: 07. – 21. august.
Sønderborg: 1. september – 2. oktober.
Aalborg: 9. oktober – 6. november.

Udstillingen er gratis at opleve. Den er belyst om natten og åben døgnet rundt.