Mens enorme græshoppe-sværme er på vej sydpå fra Algeriet og Libyen, hvor de allerede har angrebet enorme landområder, har Mali problemer med at få truslen fra de aggressive insekter under kontrol på grund af politiske konflikter. FNs Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO) advarer tirsdag både Niger og Mali og opfordrer landene til at skride til handling for at undgå, at et angreb fra de mange græshopper kommer til at true deres landbrug og fødevaresikkerhed. Græshoppesværmene kommer fra Algeriet og Libyen, hvor de blev opdaget i januar, og nu er de altså også blevet observeret i Niger. Årsagen til, at sværmene er blevet så enorme skyldes gunstige forhold for insekterne såsom store mængder regn, og dermed også øget frugtbarhed. I Mali hersker der politisk usikkerhed og mange konflikter, hvilket FAO frygter kan hæmme den nationale indsats til bekæmpelse af græshopperne. “Hvor mange græshopper, der er og, hvor langt de kommer, afhænger af to væsentlige faktorer – dels, hvor effektive Algeriet og Libyen er til at kontrollere angrebene, dels hvor meget regn Sahel-regionen i Vestafrika kommer til at få”, siger Keith Cressman fra FAOs græshoppe-prognose-program. Indtil videre har Libyen og Algeriet arbejdet hårdt for at slå ned på græshoppeangrebene, der dækker områder på 40.000 hektar i Algeriet og 21.000 hektar i Libyen. Kilde: www.fao.org
Relaterede artikler
Nødråb fra et presset civilsamfund: “Vi svigter vores ansvar”
Ved Morten Nielsen på vegne af 86 danske mindre udviklingsorganisationer (se bunden af indlægget) Vi svigter civilsamfundsorganisationerne i det Globale Syd.…
Klassisk udviklingspolitik er også pragmatisk
Det polske Europa-Parlamentsmedlem Robert Biedron fra Socialist-gruppen er næstformand i det udviklingspolitiske udvalg. Hvad bliver din gruppes fokus i den…
Danske gymnasielever støtter Zimbabwes glemte unge: ”Vi forsøger at blive hørt, men ingen hører os”
Den 20. november holder Danmarks gymnasieelever fri. Eller, fri fra skole, i hvert fald, når oldtidskundskab og matematik for en…
Gymnasieelever gik glip af besøg fra Kenya: “Visum-afslag viser, regeringen ikke tror på ligeværd med Afrika”
Svendborg Gymnasium var en af de danske uddanelsessteder, der gik glip af et besøg fra Kenya i august. En gruppe…
Ungt oprør blæser gamle ledere af banen: “Det er tid til forandring, og nu er forandringen kommet”
”Taxaer er gratis overalt. Taxaer er gratis for dig, for mig, for alle i Botswana.” Sådan synger et par hundrede…
Europa-Parlamentet godkender ny udviklingskommissær
Det gælder om at få sagt alle de rigtige ting og helst til alle de forskellige politiske lejre, når de…
Formand for udviklingsudvalg: “EU kan kun konkurrere på sine værdier i Afrika”
Den på én gang saglige og gemytlige irer, Barry Andrews, slår en tør latter op på spørgsmålet om de vigtigste…
Visum-bøvl får Bo til at opgive nye besøg: “Det er helt håbløst, som det er lige nu”
I september havde støtteforeningen Lake Natron Maasai Support besøg af to maasaier fra Tanzania. De var i Danmark for at…
Oprindelige folk er naturens vigtigste ven
Silje Heldt Zaltzman er rådgiver i IWGIA. På Biodiversitetstopmødet COP16 under FN’s Biodiversitetskonvention i Colombia mødes verdens lande for at tage…