Hvor stor en andel af Egyptens kvinder er i arbejdsstyrken? Hvilke ILO-konventioner har Togo i Vestafrika ratificeret? Hvordan ser det ud med brud på faglige rettigheder i Guatemala i Mellemamerika, og hvor mange børnearbejdere findes der i ø-riget Filippinerne?
Fagbevægelsens samarbejdsorgan for udviklingsbistand, Ulandssekretariatet, lancerer en helt ny vidensbank, som består af i alt 30 gennemarbejdede profiler af arbejdsmarkederne i udviklingslande i Asien, Afrika, Mellemøsten og Latinamerika, fremgår det af en pressemeddelelse tirsdag.
Profilerne på Ulandssekretariatets vidensbank er på engelsk og opdateres en gang om året. Man finder samtlige profiler på
www.ulandssekretariatet.dk/content/landeanalyser
Her finder man relevant information om arbejds-markedet, arbejdsvilkår og socioøkonomiske forhold.
Det er lige fra ledighed og kvinders deltagelse på arbejds-markedet over børnearbejde og faglige rettigheder til de ILO-konventioner, de enkelte lande har underskrevet.
International Labour Organization (ILO) er FNs organisation for arbejdsmarkedsforhold. ILO blev stiftet helt tilbage i 1919 og har en enestående struktur i FN-systemet med ligelig repræsentation for arbejdstagere, arbejdsgivere og regeringer.
ILO blev særorganisation under FN i 1946 og har i dag 185 medlemslande.
Efter sammenstyrtningen af en tøjfabrik i april i Bangladesh, som kostede over 1.100 dødsofre, var ILO i front for at skabe en bindende international aftale med de store fortrinsvis vestlige tøjforhandlere om bedre arbejds- og sikkerhedsforhold for de i hovedsagen kvindelige syersker – se også www.ilo.org