Ambassadør til danske tøjfirmaer: Bliv nu i Bangladesh

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

De seneste år er én til to millioner bangalere hevet ud af fattigdom hvert år på grund af det arbejde, de kan få i tekstilindustrien. På den baggrund opfordrer Danmarks ambassadør i Bangladesh, Svend Olling, de danske virksomheder til at blive i landet.

Det skriver Berlingske onsdag.

“Selv om den humanitære katastrofe i Savar (hvor over 1.100 syersker omkom) var stor, ville det medføre endnu større humanitære omkostninger, hvis vi holdt op med at handle med Bangladesh (dvs ikke købte tøj derude, red.)”, siger den 45-årige diplomat med henvisning til ulykken for to måneder siden, da en bygning med tøjproduktion styrtede sammen i byen Savar, lidt uden for hovedstaden Dhaka.

Olling, der netop er vendt hjem efter tre år på posten i Dhaka, finder det derfor altafgørende, at virksomhederne forbliver i landet, selv om de stilles overfor større krav om brand- og bygningssikkerhed. For derved er de med til at skabe den økonomiske vækst, som Bangladesh har hårdt brug for.

Udtalelsen falder efter at seks danske virksomheder mandag lovede at underskrive en international aftale om brand- og bygningssikkerhed på tekstilfabrikker i Bangladesh.

Det skete, da udenrigs-ministeriet i samarbejde med Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) og den norske pendant, IEH, inviterede den nordiske tøj- og tekstilbranche til møde i Eigtveds Pakhus på Christianshavn.

Danske tøjvirksomheder importerede sidste år beklædningsvarer fra Bangladesh for 2,4 milliarder kr.

Se også telegrammerne
http://www.u-landsnyt.dk/nyhed/24-06-13/bangladesh-international-aftale-fik-endelig-lidt-d
og
http://www.u-landsnyt.dk/nyhed/22-06-13/bangladesh-har-f-et-16-mio-f-rre-fattige-p-ti-r