Cuba sender læger til ebola-ramte Liberia

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

52 cubanske læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale er på vej til Liberia, hvor de skal deltage i kampen mod det ebola-udbrud, der indtil videre har kostet over 4.500 mennesker livet.

Et hold cubanske læger skal være med til at behandle ebola-ofre i Liberia.

Lægerne ventes at ankomme til hovedstaden Monrovia onsdag.

Cubas ambassadør i Liberia, Jorge Fernando Lefebre Nicolas, siger ifølge al-Jazeera, at hjælpen fra Cuba til Liberia er et tegn på den cubanske regerings stærke solidaritet med Liberia.

Han tilføjer, at det er begyndelsen på et medicinsk samarbejde mellem de to lande.

Ifølge avisen Diario de Cuba har de udsendte skrevet under på en erklæring om, at de ikke kan vende hjem igen, hvis de bliver smittet med den frygtede sygdom.

Skulle de dø af sygdommen, vil de blive begravet i det land, de er udsendt til, lyder det videre i erklæringen, skriver nyhedssitet Cuba Headlines.

Ros fra USA

I forvejen har Cuba sendt 165 læger og andet sundhedspersonale til nabolandet Sierra Leone.

Cuba har fået ros af USA’s udenrigsminister, John Kerry, for at sende lægehjælp til de ramte områder.

Ebola-udbruddet er det hidtil værste, der er registreret. Det har kostet over 4.500 mennesker livet i de værst ramte lande – Liberia, Guinea og Sierra Leone.

Mandag sagde Liberias præsident, Ellen Johnson Sirleaf, at Vestafrika risikerer at miste en hel generation til det dødelige virus, hvis der ikke sættes mere massivt ind over for det.