Dansk iværksætter vil lave proteinbarer af insekter til Europa

Forfatter billede

Insekter er ikke et særsyn på bordet i store dele af Asien. Nu er også europæerne modne til at købe proteinbarer lavet af insekter, mener en dansk iværksætter, der søger om “folkefinansiering” til at få sit projekt igang, skriver Berlingske torsdag. 

30-årige Christiane Spliids produkt hedder “Crobar” og er en proteinfyldt snackbar, som man kender fra sundhedsbutikker og fitness-centre.

“Der er allerede firmaer i USA, som sælger energibarer med græshoppepulver. Vi har med mel skabt på baggrund af pulveriserede insekter at gøre… det giver jo sig selv, at de færreste nok har lyst til at bide i en græshoppe og få et ben kilet fast mellem tænderne”, siger den danske erhvervskvinde til avisen.

Hun er til daglig er bosat i henholdsvis England og Indien og gør gældende, at f.eks fårekyllinger er rene proteinbomber, idet de blot behøver to gram føde for at øge deres vægt med et gram.

FNs Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO) kom i 2013 med en rapport om insekter som fødevarer på baggrund af, at verdens efterspørgsel på animalsk protein vil stige med 70 pct. frem mod 2050.

Insekter kan dyrkes lokalt og har derfor uhyre potentiale til at kunne imødekomme den efterspørgsel. Allerede i dag vurderer FAO, at insekter indgår i mindst to milliarder menneskers kost. 

Christiane Spliid skal bruge 10.000 britiske pund til sit projekt, og de første 2.000 pund kom i hus på kort tid, noterer Berlingske.