Dansk Kulturinstitut genstarter aktiviteter i Indien og ansætter ny landechef

Bente Wolff bliver ny landechef for Dansk Kulturinstitut i Indien.


Foto: Klaus Holsting
Søren Steensig

3. januar 2023

Efter halvandet års fravær vender Dansk Kulturinstitut tilbage til Indien, og Indien-kenderen Bente Wolff bliver ny landechef.

I 2022 blev der indgået en ny officiel erklæring om kulturudveksling mellem Danmark og Indien, der har til formål at etablere nye partnerskaber og samarbejder mellem danske og indiske kulturinstitutioner.

Dansk Kulturinstitut har på grund af corona-pandemien ikke været fast til stede i Indien siden forsommeren 2021, men fra 1. januar 2023 genstarter instituttet sin afdeling med Bente Wolff som ny landechef. Afdelingen vil – med adresse på Dansk Kulturinstituts hovedkontor i København – arbejde projektbaseret med hyppige rejser til og fra Indien.

Kulturprojektleder med speciale i Indien
Bente Wolff stor personlig og professionel erfaring fra Indien. Hun har en baggrund som antropolog, projektleder, museumsinspektør, underviser og formidler med speciale i Syd- og Sydøstasien.

Bente Wolff kommer fra en stilling som projektleder for kulturarvsindsatsen ”Serampore Initiativet”, et partnerskab mellem Nationalmuseet, Realdania og Københavns Universitet. Formålet var at restaurere gamle danske bygninger i Serampore i Vestbengalen, der blev anlagt som en dansk-indisk handelsby.

Selvom Bente Wolff først lige er tiltrådt som landechef, er hun ikke helt ny i Dansk Kulturinstitut. I 2022 var Bente Wolff tilknyttet som konsulent i Indien, hvor hun har vedligeholdt Kulturinstituttets dansk-indiske partnerskaber. Det arbejde skal hun nu på fuld tid videreføre og udvide.

Jeg ser begejstret frem til at indgå nye partnerskaber og venskaber mellem Danmarks og Indiens kultursektorer. Projekterne skal skabes i et kreativt og gensidigt inspirerende samarbejde på tværs af landegrænser, ikke af en dansk eller indisk partner alene. Jeg håber at leve op til det tilnavn, mine tidligere indiske partnere gav mig med et glimt i øjet: Nokia – Connecting People,” udtaler Bente Wolff i en pressemeddelelse.