Egypten fortsætter LGBT-forfølgelser

800px-libanesiska_indiegruppen_mashrou_leila
76 personer blev for knap et år siden anholdt under en koncert med libanesiske Mashrou' Leila, hvis forsanger er åbent homoseksuel.
Foto: Anteger11
Forfatter billede

På dating-apps er der politifolk i den anden ende, som anholder dig, når du møder op til det, du tror er en date.

Fester bliver ransaget og deltagerne anholdt.

Forholdene for de egyptiske LGBT-personer (homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede) er stadig lige undertrykkende i dag, siger flere kilder til den amerikanske tv-station NBC, der har været på besøg i Egypten.

Faktisk er det blevet værre siden den egyptiske revolution i begyndelsen af 2011, fortæller Omar, en 30-årig læge, der bor i Egyptens næststørste by, Alexandria. Revolutionen åbnede dørene for mere ekstremistiske grupper, der havde været forbudt under den afsatte præsident, Hosni Mubarak.

”Der er steder som, i en vis udstrækning, er homovenlige, men selv disse steder er blevet færre efter 2011,” fortæller han til NBC.

HRW: Stille diplomati har fejlet

Homoseksualitet er ikke forbudt i egyptisk lov, men det forekommer jævnligt, at myndighederne anholder og fængsler folk, siger Amnesty International og International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association (ILGA).

Amir Magdi, som er researcher for human Rights Watch Mellemøst- og Nordafrika-afdeling, siger til NBC News, at det internationale samfund burde gøre mere for at beskytte LGBT-personer i Egypten.

”Egyptens allierede, såsom USA, Canada, Storbritannien og Tyskland, har stort set været tavse, mens et af verdens værste indgreb mod et LGBT-miljø har fundet sted,” siger Magdi.

Læs mere hos NBC News