Gymnasieelever besøgte Rwanda – nu kan alle gymnasier følge med

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Danmarks over 30.000 gymnasieelever kan nu studere rejsedagbøger, film, lyd, tekst og masser af billeder fra en studietur, hvor elever fra et gymnasium i Vejle gæstede Rwanda i Centralafrika og beså NGOen ADRA Danmarks arbejde.  

Det sker på kampagne-sitet http://www.same-same.dk og via artikler i magasinet “Et liv”, som er rundsendt til de danske gymnasier, skriver ADRA Danmark på sit website.  

Meget af materialet er produceret af de rejsende elever, bl.a. de fleste artikler i magasinet.

Rwanda er et relativt lille land, som ligger mellem de to store naboer Tanzania og DR Congo. Nationen er internatioalt set mest kendt for folkemordet i 1994, hvor mindst 800.000 bev dræbt indenfor 100 dage.

I dag er landet velfungerende og på vej frem. Det er også her, at nogle af verdens sidste bjerggorillaer lever.

Kampagnen har fokuseret på at involvere målgruppen selv som afsender og kommunikatør, og derved lave oplysning om forholdene i et u-land og dansk bistandsarbejde i øjenhøjde.
 
“Unge er helt sikkert, på rigtig mange måder, bedre til at kommunikere med andre unge end vi er”, siger kommunikationskoordinator i ADRA Danmark, Jacob Nue Sønderstrup, til U-landsnyt.dk

“Vor rolle er at give kommunikationen en ramme og et mål samt at kvalitetssikre form og indhold – uden at lægge bånd på de unges personlige, ægte og umiddelbare oplevelser og lyst til at formidle dem på en bestemt måde”, lægger han til.

Man kan også linke til ADRA’s hjemmeside – http://www.adra.dk/nyheder/114-8-vilde-dage-i-rwanda – og herfra springe videre til kampagnesitet.

Og gå ind på

Yderligere oplysninger hos:

Jacob Nue Sønderstrup, kommunikationskoordinator

Tlf. 45 58 77 14 og e-mail: [email protected]

Web: www.adra.dk