Hollandsk abort-båd blokeret i Guatemala

womenonwaves
Laurits Holdt

Guatemalas myndigheder har blokeret for en hollandsk organisations forsøg på at hjælpe kvinder til abort. Indbyggerne i landet er for de flestes vedkommende katolikker og det er forbudt at få foretaget abort med mindre, der er fare for kvindens liv. Det skriver BBC fredag.

Organisationen “Women on Waves” har en båd, der anløber havne i lande, hvor abort er ulovlig. Organisationen tager kvinderne ombord på båden og sejler ud i internationalt farvand, for operationerne gennemføres. Tidligere har båden bl.a. besøgt Marokko.

På ordre fra præsident Jimmy Morales vil militæret blokere for, at bådens besætning kan komme i land og for at kvinder kan komme ombord på båden i byen San Jose, skriver BBC.

Fra organisationen lyder der protester mod myndighederne, for den har overholdt alle procedurer skriver den på sit websted og den anklager landets myndigheder for at tilbageholde båden og mandskabet på et ulovligt grundlag.

Ifølge Women on Waves bliver der hvert år foretaget 65.000 ulovlige aborter i Guatemala. En af konsekvenserne er at i omegne af 21.600 kvinder bliver indlagt med komplikationer efter aborterne, der ofte foregår under kritisable forhold og fordi aborterne ofte udføres af folk, der ikke er kvalificerede til det. 

Læs mere om Women on Waves på organisationens websted