Når man er ung og familiens vej ud af slummen hænger på én

Forfatter billede

Tari er en kvik og moderne pige med sine meningers mod. Hendes uddannelse er samtidig familiens eneste håb om en vej ud af slummen i Indonesiens hovedstad, Jakarta, og det kan man se en video om på DR frem til 30. maj 2013.

Det sker i TV-serien “Dokumania”, der viser en film af den hollandske dokumentarist Leonard Retel Halmrich, som er eminent til at se den store historie i den lille, skriver DR online fredag.

Gennem 12 år har han fulgt en indonesisk familie i et slumkvarter i Jakarta. Det er blevet til et portræt af et Indonensien under forandring.

Et samfund præget af spændinger mellem kristne og muslimer, unge og gamle og en stadig større forskel mellem rig og fattig.

Den fattige, kristne enke, Rumidjah, er flyttet tilbage til sin fredelige fødeby på landet, mens de muslimske sønner Dwi og Bakti med datteren Tari er blevet i byen.

Bakti ender med at bede sin mor flytte tilbage for at tage sig af Tari, da Tari og hendes uddannelse er familiens eneste håb om en vej ud af slummens elendighed.

Se videoen på
http://www.dr.dk/tv/se/dokumania/dokumania-mellem-stjernerne#

Men altså kun frem til 30. maj 2013.