NGO: Konflikt med Boko Haram kan føre til sultkatastrofe

nigeria_militaer_boko
Det nigerianske militær har gennem længere tid kæmpet mod Boko Haram i det nordøstlige Nigeria. Kampene har store konsekvenser for lokalbefolkningen.
Foto: Wikimedia (arkiv)
Forfatter billede

En betydelig del af befolkningen i det nordøstlige Nigeria er uden adgang til vand, sundhedsydelser og tilstrækkeligt med mad på grund af konflikten mellem den militante gruppe Boko Haram og Nigerias regeringshær.

Den advarsel kommer fra Famine Early Warning Systems Network (FEWS NET), der skriver i en opdatering på sin hjemmeside, at over tre millioner mennesker i regionen har akut brug for hjælp.

Fare for hungersnød

FEWS NET skriver, at de første vurderinger fra Borno-delstaten tyder på en risiko for, at der kan blive erklæret hungersnød. Men organisationen understreger, at disse vurderinger er midlertidige og skal undersøges nærmere.

Hungersnød erklæres, hvis mindst en femtedel af befolkningen i et bestemt område lider under ekstrem mangel på mad og har svært ved at klare sig selv, hvis mindst 30 procent af befolkningen er alvorligt underernærede og dødeligheden overstiger 2 pr. 10.000 indbyggere om dagen.

Konflikten med Boko Haram har sendt over to millioner mennesker på flugt fra deres hjem alene i Nigeria, mens over en halv million er flygtet i nabolandene, hvor Boko Haram også har gennemført angreb.

Læs mere hos FEWS NET