Omkring 15.000 mennesker i Marib-provinsen har yderst begrænset adgang til lægehjælp, efter at to hospitaler i provinsen er blevet ramt af angreb.
Mange af de mennesker, der er berørt af angrebene, er fordrevne fra andre dele af Yemen, oplyser FN.
De to hospitaler – al-Jafra og al-Saudi – er svært ødelagte. Skadestuen, apoteket og flere andre dele af al-Jafra hospitalet er sat helt ud af funktion, oplyser FN’s humanitære koordinator, Lise Grande, i en meddelelse.
Al-Jafra er det største hospital i regionen.
”Det er et fuldkomment uacceptabelt brud på folkeretten,” lyder det i en udtalelse fra Lise Grande.
”Det er forfærdeligt, at faciliteter, som tusindvis af mennesker er afhængige af for a kunne overleve, er blevet slemt beskadiget. Sundhedssektoren er blevet ramt meget hårdt under denne krig. Det har højeste prioritet for os at forhindre yderligere ødelæggelser og at hjælpe med at genopbygge.”
Ved angrebet mod al-Saudi hospitalet blev en ansat såret, meddeler FN. Ellers er der ikke meldinger om dræbte eller sårede ved angrebene, der fandt sted fredag.
Det fremgår ikke umiddelbart af FN’s meddelelse, hvem der stod bag angrebene mod hospitalerne.
I midten af januar eskalerede kampene i Marib og de omkringliggende områder. Over 100 mennesker blev dræbt, og kampene sendte omkring 4600 familier på flugt fra deres hjem. Mange af dem var i forvejen fordrevne, der nu blev sendt på flugt endnu en gang.
Det er nu sparsomt med ressourcer blandt de over 4600 familier, der lever i lejre i regionen.
Yemen er – stadig – en af verdens værste humanitære katastrofer. Omkring 80 procent af befolkningen har brug for en form for humanitær bistand og beskyttelse.
10 millioner mennesker lever på sultegrænsen, og syv millioner mennesker er underernærede, lyder det fra FN.