Regeringen i Senegal har besluttet at sende 2.100 soldater til Saudi-Arabien for at støtte landets militære aktion i nabolandet Yemen. Det rapporterer BBC.
De senegalesiske tropper kommer til at indgå i en koalition, der udover Saudi-Arabien består af Bahrain, Kuwait, Qatar, De Arabiske Emirater, Marokko, Egypten, Jordan og Sudan. Desuden leverer USA, Storbritannien og Frankrig logistisk støtte.
I slutningen af marts indledte koalitionen flyangreb mod Houthi-bevægelsen i Yemen. Det erklærede mål er at få genindsat den flygtede præsident Abdrabbuh Mansour Hadi.
Houthi-bevægelsen tilhører en gren af shia-islam og støttes af Iran mens den flygtede præsident er sunni-muslim og støttes af Saudi-Arabien.
Ifølge Senegals udenrigsminister Mankeur Ndiaye skal soldaterne være med til at beskytte islams hellige byer Mekka og Medina ved at beskytte Saudi-Arabiens grænse mod Yemen.
Det er dog ikke alle i Senegal, der køber den. Oppositionspolitikeren Modau Diagne mener ikke at der er noget, der taler for at hans land sender soldater til den Arabiske halvø. Hverken Saudi-Arabien eller de hellige byer er truet, siger han ifølge BBC. Der har også været kritik i landets medier.
Flere analytikere og kommentatorer mener, at troppebidraget skal være med til at købe politisk og økonomisk goodwill hos Saudi-Arabien, der ifølge BBC har investeret store beløb i Senegals økonomiske udviklingsprogram, Programme Senegal Emergent 2035 (PSE).
Senegal har tidlige sendt soldater til Saudi-Arabien. Det var i for bindelse med krigen mod Irak, der havde besat Kuwait. Missionen endte i en national tragedie, da et saudiarabisk militærfly styrtede ned, hvorved 92 senegalesiske soldater blev dræbt.
Senegal har også sendt tropper til flere FN-missioner, bl.a. i Haiti og Libanon.
Ifølge FN har krigen i Yemen siden 26. marts kostet mindst 646 civile livet og såret flere end 1.300. Desuden er en del af landets infrastruktur og mange boliger blevet ødelagt eller beskadiget af bomber fra den saudiarabiske alliances fly.