“Jeg vil opfordre Ida Auken til at læse Niall Fergusons bog (om vestlig kultur, red.), så kan det nemlig være, hun begynder at forstå, at hendes eget og SFs forvildede multi-kulti begreb ikke er den vestlige verdens styrke, men dens svaghed”.
Sådan skriver folketingsmedlem for Dansk Folkeparti (DF), Marie Krarup, lørdag i et indlæg i Berlingske, efter at miljøministeren har angrebet hende i en kronik i samme blad i onsdags, hvor SF-politikeren havde hårde ord til overs for Krarups nylige skriverier om New Zealands oprindelige befolkning, maorierne.
“Hvad er det for en grov undervurdering af vores vestlige kultur, at den skulle være så svag, at den trues på sin eksistens, så snart nogen finder på at gnide næser, ifører sig en særlig hovedbeklædning, opfører en rituel dans eller har andre alkohol- og madvaner end vi (som maorierne, red.)”, anfører Ida Auken i kronikken.
I lørdagens replik til Auken i Berlingske priser Krarup sig lykkelig over kristne missionærer som Ansgar og biskop Poppo og gør gældende, at “jeg bryder mig nemlig ikke om stammesamfund, blodhævn og trællesystem, som vi havde det i de hedenske tider”.
Hun angriber ministerens “multi-kulti-visioner” og kalder dem selv-bedrageriske.
De er “ofte kombineret med en overmodig tro på, at andre civilisationer er på vej mod vores – de får jo demokrati, ligestilling og personlig frihed om nogle år, når de har “udviklet sig”. “Udviklingen” er et andet ord for fatalistisk tro på nogle vestlige træk som universelle og uomgængelige”.
“En tro, som Ida Auken tilsyneladende deler”.
Auken skriver til gengæld bl.a. i sin kronik, at “det kræver…. en særlig historieløshed at mene som Marie Krarup og Dansk Folkeparti, at dansk og vestlig kultur skulle være så svag, at et alternativt håndtryk (maoriernes næsegnidning, red.) og lidt sang skulle kunne true den”.
Hvorpå den 47-årige DF-politiker (omdøbt til “Maori Marie” af Berlingskes politiske kommentator Thomas Larsen) bl.a. replicerer i sin facebook-profil torsdag:
“Vi skal turde forsvare den kristne vestlige kultur. Den er (ganske vist, red.) ikke truet af frugtbarhedsreligioner fra stenalderen. Når sådanne får plads i vort moderne samfund, er det som en forvildet enkelt jæger fra fortiden, der på sin forhutlede hest kommer til at overskride den vestlige kulturs opløste forsvarslinjer”.
Maorierne udsmykker deres gudetempler med frugtbarhedssymboler i overstørrelse, herunder overdimensionerede kønsdele, hvilket Marie Krarup anholdt efter sit besøg i New Zealand med Folketingets forsvarsudvalg tidligere på året.
Se også telegrammet
http://www.u-landsnyt.dk/nyhed/08-04-13/marie-krarup-sat-p-plads-af-sit-parti-efter-maori