Ubrugelig hjælp fylder lagrene i katastrofeområder

devex
Højhælede sko, håndtasker, motorsave og gulvtæpper er blot nogle af de genstande, der blev leveret til Vanuatu og Fiji efter de seneste naturkatastrofer.
Foto: Vanuatu National Disaster Management Office
Forfatter billede

Knap et år efter, at cyklonen Pam ramte Vanuatu i den sydlige Stillehavsregion, står der stadig 18 containere fulde af donationer, som den lille nation aldrig har bedt om. Det har foreløbig kostet et beløb svarende til mere end 10 millioner kroner at have containerne stående.

Det skriver udviklingsportalen Devex.

Efter en naturkatastrofe strømmer hjælpen som regel ind til de ramte lande. I Stillehavsregionen kommer den ofte fra nabolande som Australien og New Zealand.

Men en rapport fra Australsk Røde Kors viser, at selv om der ligger god vilje bag, skaber nogle former for nødhjælp blot flere problemer for de katastroferamte lande.

The Challenges of Unsolicited Bilateral Donations in Pacific Humanitarian Responses” – kan man finde store mængder højhælede sko, håndtasker og uldtøj i de containere fulde af hjælp, som Vanuatu og andre katastroferamte stater ikke selv har bedt om. Og ikke har brug for.

Læs den fulde artikel hos Devex