Vicedirektør med globalt udsyn fylder 60 år

Anne Smith Petersen har i 10 år været programdirektør for PlanBørnefondens mange programlande, hvoraf hovedparten er i Afrika.
Foto: PlanBørnefonden
Buster Kirchner

21. december 2023

I PlanBørnefonden har Anne Smith Petersen ansvaret for organisationens strategiske partnerskaber med blandt andre Udenrigsministeriet, EU og LEGO Fonden, og så har hun i 10 år været programdirektør for PlanBørnefondens mange programlande, hvoraf hovedparten er i Afrika.

Den nuværende stilling som vicedirektør overtog Anne Smith Petersen i 2020, og tidligere i år blev endnu en position føjet til porteføljen, da hun blev sat i spidsen for PlanBørnefondens storstilede social impact-investeringsfond.

Fødselaren kan spise fødselsdagskage og se tilbage på en glorværdig karriere.

Hun har arbejdet i Europakommissionen i både Bosnien og Hercegovina og Litauen, drevet Danske Regioners kontor i Bruxelles og været partner i konsulentvirksomheden Summit Consulting.

Globalnyt har bedt Anne Smith Petersen reflektere over sine mange år i udviklingsbranchen. Hun fortæller, at hun i de seneste år har oplevet en gradvist mere professionel branche:

“Der er helt klart sket en konsolidering og professionalisering bredt i NGO-branchen (…) Det kommer blandt andet til udtryk i den måde, vi i dag samarbejder om programmer på. Vi går sammen i større konsortier, hvor vi kombinerer hinandens ekspertise og styrkepositioner, så vi kan skabe den størst mulige impact og forandring.”

Også PlanBørnefondens direktør Dorte Petersen har rosende ord med på vejen til sin vicedirektør:

”Anne er en stor kapacitet i PlanBørnefonden og har et stort strategisk overblik. Hun har i sin 10 år lange karriere hos os stået for at opbygge vores stærke portefølje af strategiske partnerskaber.”