Det er i overvejende syriske regeringsstyrker og grupper som Islamisk Stat der står bag overgrebene, siger menneskerettighedsnetværket.
Organisationens statistik bruges blandt andet af FN og en række internationale nyhedsmedier, samt den danske pressefrihedsorganisation International Media Support, der støtter journalister i lande som netop Syrien.
Men er det overhovedet muligt at opstøve pålidelige data om krigens ødelæggelser?
Det kræver et helt utroligt øje for detalje, siger det syriske menneskerettighedsnetværk, hvor en gruppe dokumentationsspecialister løbende modtager dokumentation fra hele Syrien, som de møjsommeligt går igennem.
Omkomne og andre ofre for fysiske angreb kategoriseres efter geografi, køn, type af angreb og gerningsmand. Dataene krydstjekkes med nyhedsreportager og en stribe uafhængige kilder.
Farligt arbejde for medierne
Særligt journalister og andre der forsøger at dække krigens kaos er udsatte.
Hos det syriske menneskerettighedsnetværk skelnes der mellem journalister i en mere traditionel forstand og såkaldte medieaktivister.
Medieaktivisterne dækker over både erfarne bloggere og selv-lærte journalister, men også de mere uerfarne der blot befinder sig på det forkerte sted på det rigtige tidspunkt.
Igennem deres arbejde og med hjælp fra organisationer som Syrian Network for Human Rights får omverdenen mulighed for at danne sig overblik over krigens omfattende menneskelige konsekvenser.
Blodige år
Tal fra menneskerettighedsgruppen Syrian Network for Human Rights viser, at alene i i de seks første måneder af i år er 47 såkaldte medieaktivister dræbt. Det er en stigning i forhold til sidste år.
Ifølge netværket blev i alt 64 medieaktivister slået ihjel i 2014. Hertil kommer 17 journalister.
Begge tal er vigtige, for ligegyldigt om de kalder sig aktivister, bloggere eller journalister, er deres dækning af krigen og dens ødelæggelser vigtige.
Det gælder særligt i de områder, hvor hverken internationale nyhedsmedier eller menneskerettighedsgrupper har mulighed for at overvåge konflikten.
Læs hele historien hos International Media Support.