Dansk filmhold rejser til Ghana for at optage “Guldkysten”

Forfatter billede

4. august begynder et dansk filmhold optagelserne til en film om botanikeren Joseph Wullfs liv på Afrikas Guldkyst. Handlingen foregår i nutidens Ghana, men lige efter slutningen af den transatlantiske slavehandel i 1836, skriver Ekstra Bladet tirsdag.

‘Guldkysten’ er inspireret af den idealistiske danske botanikers liv dernede og delvist baseret på hans breve og dagbogsnotater. Filmen bygger på virkelige personer og begivenheder.

Filmholdet var i Ghana i februar for at researche og lave testoptagelser. 

Daniel Dencik debuterer som spillefilmsinstruktør, og på rollelisten som Wulff ses norske Jacob Oftebro. Dansk films nye stjerne, Danica Curcic, skal spille rollen som en kvindelig dansk missionær, som Wulff møder på skibet mod Afrika. 

Wulff er på kongens opfordring rejst til Guldkysten, hvor han skal få den afrikanske jord til at blomstre med kaffetræer. Så snart han lykkes med det, kan han gifte sig med sin forlovede hjemme i Danmark. Men absolut intet går som planlagt.

Wulff bliver vidne til lyssky, illegale handler med hundredevis af slaver, der sejles bort i ly af natten, mens hans plantager bliver destrueret.

Det går op for ham, at det er den lokale Ashanti-stamme, der modarbejder ham, og at en større sammensværgelse ligger bag.

Michael Haslund-Christensen har udviklet ‘Guldkysten’ med Daniel Dencik og lokale ghanesiske partnere. Filmen får produktionsstøtte på 6,2 millioner kr. fra Det Danske Filminstitut og har danmarkspremiere 2. juli 2015, skriver Ekstra Bladet.

Se også http://www.dfi.dk/Nyheder/FILMupdate/2014/Maj/projekt.aspx