Afrikansk udenrigsminister på besøg hos dansk NGO

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Benins udenrigsminister Nassirou Bako Arifari var fredag gæst hos den danske NGO, BØRNEfonden. Det sker som led i et besøg i København, hvor ministeren desuden mødtes med A.P. Møller–Mærsk, Dansk Industri og udenrigsminister Martin Lidegaard (R).

Det er ikke hver dag, at en udenrigsminister kommer forbi hos en dansk NGO.

I en pressemeddelelse skriver BØRNEfonden, at formålet med udenrigsminister Nassirou Bako Arifari besøg var at diskutere samarbejdsmuligheder mellem fonden, danske virksomheder og så det lille land i Vestafrika, hvor NGOen i 20 år har arbejdet med langsigtet udvikling til fordel for børns skolegang og sundhed.

Job til de unge

“Vi er glade for og stolte over, at ministeren prioriterer at møde BØRNEfonden i et tæt program, som også omfatter andre vigtige interessenter i Benin”, siger fondens admin. direktør Bolette Christensen og fortsætter:

“BØRNEfonden uddanner hvert år tusindvis af unge i Benin med tekniske eller erhvervsfaglige uddannelser. Men behovet for job er enormt, og alt for mange ender i arbejdsløshed eller usikre job i den uformelle sektor. Danske virksomheder kan i partnerskab med Benin og os skabe job til de unge og sikre dem en bedre fremtid”.

Ministerens besøg i Danmark falder samtidig med, at Danmark lukker ambassaden i Benin. Det øger behovet for virksomheders investeringer, fortæller Nassirou Bako Arifari, som har gode erfaringer med dansk erhvervsliv.

Uddannelse og investeringer i Benin

“Danmarks viden om især landbrug og fødevarer er kendt verden rundt. BØRNEfondens programmer styrker uddannelsen i iværksætteri og landbrug. Jeg vil gerne, at danske virksomheder bliver mere bevidste om mulighederne for investeringer i Benin, som blandt andet er rig på landbrugsjord og har gunstige forhold for produktion og forarbejdning af landbrugsprodukter,” siger Nassirou Bako Arifari.

Han tilføjer, at partnerskaber mellem NGO’er som fonden, regeringen i Benin og danske virksomheder kan skabe en konstruktiv investeringstrekant, som både skaber job til Benins unge, uddannelse og opdyrker nye markeder til virksomhederne.

Fonden om fonden

BØRNEfonden har arbejdet i Benin siden 1994. Fonden har 150 ansatte i landet og tilførte fra 2009-2013 135 mio. kr. til udviklingsarbejdet for børn og unge.

Arbejdet drives fra 17 lokale kontorer i landområderne og et hovedkontor i Benins økonomiske hovedstad Cotonou.