Gå til hovedindhold

Mobile menu

"Den verden, vi kender, er i hastig opløsning"

Den Internationale Højskole i Helsnigør sætter fokus på, hvilken betydning indsættelsen af Donald Trump som USA's præsident har for Europa og resten af verden 

Tid

Torsdag, 2. marts 2017 -
19:30 til 21:30

Sted

Den Internationale Højskole, Montebello Allé 1 (ved Kongevejen), Helsingør.

Når USA nyser, bliver hele kloden forkølet, lyder et mundheld. Donald Trumps indsættelse som USAs præsident har betydning for hele verden – ikke mindst Europa, for Trump kalder NATO for ‘gammeldags‘ og hepper tilsyneladende på EUs kollaps.

Han taler om at bygge mure (til Mexico), ophæve frihandlen og med hans nylige indrejseforbud for borgere fra syv muslimske lande er det blevet tydeligt, at den amerikanske politik er under stor forandring.

Men Trump er et symbol på noget større. Han repræsenterer en politisk tendens, der giver ringe i vandet hele vejen til Europas kyster. 

 ”Med Trump kommer fascismen”, skriver David Trads i et debatindlæg i Jyllands Posten d. 5 februar 2017. Trads, der er forfatter og tidligere chefredaktør på Information, Nyhedsavisen og TV2, er kendt for sine politiske kommentarer om Trump og hans påvirkning af det politiske landskab i Europa.

Ikke mindst i radioprogrammet ’Kampagnesporet’ på Radio24-syv om valget i USA og den amerikanske politik.

Nu kommer han til Den Internationale Højskole i Helsingør og fortæller om, hvorfor han mener, at ”den verden, som vi kender, er under hastig opløsning”, og hvordan Trump står for meget mere end at være præsident i USA. 

Det er mere aktuelt end nogensinde at sætte fokus på, hvad der sker i de politiske farvande netop nu. Hvorfor er den verdensorden, som har gjort os rige, givet os frihed og skabt en enestående fred, pludselig ved at vakle?

Kom og deltag i et foredrag, der giver større forståelse for de forandringer, Europa står foran. 

Foredraget er på engelsk og for alle interesserede, det koster 50 kroner at deltage – skriv en mail til [email protected] for tilmelding.

Yderligere oplysninger hos:

Jannie Pallesen, Communication & PR Manager/ Teacher

MA in Visual Anthropology/ MA in Journalism

[email protected] og tlf. 24 41 31 43