Gå til hovedindhold

Mobile menu

Film og debat: This is Congo (København)

Røde Kors giver et unikt indblik i Congo og nødhjælpsarbejde, når organisationen viser filmen ”This is Congo” i Frivillighuset på Østerbro den 19. marts. Det sker i anledning af CPH:DOX.

Tid

Mandag, 19. marts 2018 - 19:00

Sted

Røde Kors’ Frivillighus, Blegdamsvej 27, 2100 København Ø

Nødhjælpsarbejde i Afrika er igen på dagsordenen med dramaserien Liberty på DR1. Røde Kors præsenterer en helt anden vinkel på emnet, når dokumentarfilmen ”This is Congo” bliver vist i organisationens Frivillighus på Østerbro sammen med dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX.

”Vi er rigtigt glade for, at CPH:DOX vil vise film i vores nye Frivillighus i København. Dokumentarfilm som This Is Congo kan vise vores ’virkelighed’ og vores arbejde på andre måder, end vi selv kan som nødhjælpsorganisation,” siger Morten Lausten, der er seniorkonsulent i Røde Kors.

”Det filmiske sprog er stærkt og emotionelt og gør jo brug af en række kunstgreb, der altid engagerer og involverer publikum,” siger han.

Fire skæbner i Congo

Filmen handler om konflikten i Congo, der er én af de længste og mest komplekse i verden. International Røde Kors er den eneste humanitære organisation, som kan være til stede i dele af landet. Publikum får fortalt historien om Congo gennem fire vidt forskellige personer, som lever midt i krigen.

Debat om krigens regler

Bagefter er der debat mellem Peer Schouten, der er forsker ved Dansk Institut for Internationale Studier, og Nelima Lassen, som er International Programchef i Røde Kors. De vil tale om konflikten og om krigens regler. Mai Rasmussen fra Magasinet 360 er med for at styre debatten.

Oplev nødhjælpsarbejderens virkelighed

Der er også mulighed for at komme ind i Røde Kors’ Oplevelsescenter. Her kan gæsterne prøve nødhjælpsarbejdet på egen krop gennem blandt andet virtual reality-film og interaktive dilemmaspil.

Fakta

CPH:DOX er en af verdens største dokumentarfilmfestivaler og kører fra 15. til 25. marts 2018

Røde Kors viser dokumentaren ”This is Congo” den 19. marts klokken 20 i Frivillighuset på Blegdamsvej 27, 2100 København Ø. Billetter kan købes her: https://cphdox.dk/program/film/?id=437