Gå til hovedindhold

Mobile menu

Film og debat: Somalia: ‘Mogadishu Soldier’ m. debat (København)

Tid

Onsdag, 21. februar 2018 - 20:00 til 22:30

Sted

Cinemateket, CARL Gothersgade 55 1123 København K

’Mogadishu Soldier’ er en unik førstehåndsberetning fra en verden, som ellers sjældent ses portrætteret indefra. Den norske instruktør Torstein Grude har overladt kameraerne til to unge burundiske soldater fra Den Afrikanske Union og lader dem frit dokumentere det daglige liv fra den fredsbevarende mission, der overvåger kampene mellem al-Shabaab og de somaliske regeringsstyrker i Mogadishu.

Se en rå og upoleret insiderfortælling fra en af klodens mest hårdkogte krige, hvor skudvekslinger, børnesoldater og død er hverdagskost. Materialet, klippet af mesteren Niels Pagh Andersen, er blevet til et komplekst værk om krigens væsen og den fredsbevarende missions realiteter og dilemmaer.

Efter filmen vil seniorforsker Peter Albrecht fra DIIS kaste lys over de udfordringer, Den Afrikanske Union og FN står over for, mens Mohamed Hagi Hassan fra den somaliske diaspora i Danmark vil give et indblik de vilkår, befolkningen i Mogadishu lever under.

Filmen vises med engelske undertekster

Talere

  • Mohamed Hagi Hassan, Forfatter
  • Peter Albrecht, Seniorforsker, DIIS

Program

20.00-21.30: Mogadishu Soldier

21.30-22.30: Debat

  • Mohamed Hagi Hassan
  • Peter Albrecht

Praktisk information

Tilladt for børn over 15 år

Den ordinære billetpris er 95,00 DKK. Dertil kommer gebyr på 5,00 DKK. Billetprisen kan variere ifm udvalgte sektioner i salen og/eller specielle billettyper.

Læs mere/køb billetter