Gå til hovedindhold

Mobile menu

Forelæsning om islam og muslimer i danske medier

Her berøres især de retlige og etiske aspekter af dækningen

Tid

Torsdag, 16. marts 2017 -
15:00 til 16:00

Sted

DIIS ∙ Dansk Institut for Internationale Studier, auditoriet, Gl. Kalkbrænderi Vej 51 A (nær Nordhavn S-station) Østerbro, København

Seminaret vil foregå på dansk og live streames på diis.dk.

Deltagelse er gratis, men tilmelding påkrævet. Benyt venligst  online tilmeldingsformularen senest onsdag den 15. marts kl. 12.00.

Tilmelding

 

 

 

Med udgangspunkt i TV2’s dokumentarserie "Moskeerne bag sløret" vil Vibeke Borberg sætte fokus på nogle af de retlige og etiske problemstillinger, som mediernes dækning af islam og muslimer rejser.

Hun vil bl.a. komme ind på kontroversielle journalistiske metoder som undercover og skjult kamera, samt mediernes dagsordenssættende rolle og underrepræsentationen af etniske minoriteter som kilder i medierne.

Debatten om betydningen af islam og islamisme har fyldt meget i mediebilledet det seneste år. DIIS ønsker at følge op på denne debat ved gennem forelæsninger og diskussion at sætte tid af til at gå i dybden med specifikke emner.

Forskere vil hver især give en halv times oplæg om et emne, hvorefter der er god tid til at belyse det nærmere gennem diskussion.

Vi har sammensat en forelæsningsrække, hvor der sættes halvanden time af til hvert emne. Læs mere om forelæsningsrækken.

 

 

Talere

 

Vibeke Borberg, Chef for forskning og viden, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

 

 

 

Program

 

15.00-15.05

Præsentation

 

Lars Erslev Andersen

 

 

15.05-16.00

Forelæsning  

 

Vibeke Borberg