Tid: 08/11/2017 09:00 til 08/11/2017 13:00

Sted: Agro Food Park 15, 8200 Aarhus N

Arrangør: N/A

Future Food Trends: Ansvarligt oksekød (Aarhus)

Program 

NEPCon og SEGES inviterer til særarrangement om fremtidens trends og tools i forbindelse med ansvarlig sourcing af oksekød. Vi planlægger at dykke ned i følgende emner (med forbehold for ændringer)

09.00-09.10: Registrering 

09.10-09.50: Fremtidige markedstrends i relation til ansvarligt oksekød // Helene Regnell, Regnell Works (på dansk) 

Hvilke bæredygtighedstrends vil forme markedet, og hvad skal man forberede sig på for at beholde og vinde nye markedsandele? 

09.50-10.30: Klimabelastning fra oksekødsproduktion // Frank W. Oudshoorn, specialkonsulent, SEGES (på dansk) 

Hvordan beregnes klimaaftryk fra oksekød? Hvordan håndterer vi i Danmark klimaaftryk i primærproduktionen? Er oksekødsproduktionen bæredygtig? Hvordan påvirker forskelle på foder, eller afstand drivhusgasudslip? 

10.30-10.45: Pause og netværk

10.45-11.30: Ansvarlig sourcing af oksekød – risikobaseret tilgang til leverandørkædekontrol // Christian Sloth og Alexandra Banks, ansvarlig sourcing eksperter fra NEPCon (på dansk og engelsk) 

  1. Hvad er problemerne i relation til natur og mennesker – risikoresultater fra kvægproduktion i Argentina og Brasilien.
  2. Hvad er løsningen – mekanikken bag “due diligence” og risikohåndtering i leverandørkæden.
  3. Introduktion og træning i praktiske tools, der kan minimere risici i leverandørkæden. 

11.30-12.00: Case study: CARMO Food – mod ansvarlig sourcing af oksekød fra Brasilien // Jeppe Jakobsen, Indkøbsdirektør, CARMO Food (på dansk) 

Hvordan bruger man konkret NEPCons risikovurderinger i det daglige indkøbsarbejde? Hvordan identificerer man risiko, og hvad gør man for at minimere risiko i det direkte arbejde med leverandørerne? 

12.00-12.30: Den gode historie om ansvarligt kød // Hanne Harbo, Strategic Food Planner & Partner hos kommunikationsbureauet Nørgård Mikkelsen (på dansk) 

Vi ser et eksempel på god storytelling om ansvarligt kød i markedsføringssammenhæng. Forpremiere på Hanne’s efterspurgte nye bog Food Trends 2018 med særligt fokus på forbrugeradfærd ift. kød. Indsigt i Nørgård Mikkelsens case om livestreaming af Lam fra Wales hvor transparens og autenticitet er nøgleord i storytellingen. 

12.30-13.00: Frokost og netværk

Tilmeld dig her: http://www.nepcon.org/da/events/future-food-trends-responsible-beef

Arrangementet afholdes i Agro Food Park (Aarhus N) og vil foregå delvist på engelsk og delvist på dansk afhængig af oplægsholderne. 

Vi opdaterer agendaen løbende, men du kan allerede nu tilmelde dig arrangementet her. Det er GRATIS og der medfølger forplejning undervejs. Arrangementet er støttet af projektet Responsible Sourcing of Soy, Cattle and Palm Oil finansieret af DANIDA. 

Oplægsholdere 

Helene Regnell, Regnell Works 

Helene Regnell har arbejdet med bæredygtighed i næsten 20 år. Hun har senest haft ansvaret for CSR i Maersk Line og Dansk Supermarked. I starten af juli 2017 startede Helene sin egen virksomhed Regnell Works, hvor hun yder strategisk rådgivning til virksomheder, som ønsker at finde deres egen tilgang til bæredygtighed og CSR.     

Frank W. Oudshoorn, Specialkonsulent SEGES 

Frank arbejder som Specialkonsulent i økologi i SEGES. Han er blandt andet koordinator bæredygtighedsmåling ved RISE og fokuserer derudover også på recirkulering, klimaudledning, operationel teknik og energiforbrug. Han har et bredt kendskab til praksis og teori i økologisk jordbrug i Danmark og Europa.

Christian Sloth, Forest Legality Programme Manager NEPCon 

Christian har mere end 10 års erfaring inden for træprodukter, lovlighed og projektledelse for naturressourcer. Han har ekspertviden og erfaring i styring af verifikationsprogrammer inden for lovlighed, udvikling af standarder og procedurer, kontrol af skovlovlighed og risikovurderinger. Han har deltaget meget i EU’s interessentproces om udviklingen af EUTR Due Diligence Requirements. Han har global erhvervserfaring, men har især arbejdet meget i Europa og Asien. Christian har en MSc i arealanvendelse i udviklingslande og MSc i Agroforestry. 

Alexandra Banks, Senior Forest Legality Specialist NEPCon 

Alexandra har flere års erfaring med international skovpolitik og international handelsregulering. I løbet af de sidste 3,5 år har hun arbejdet med NEPCon LegalSource kunder og lovlighedsprojekter. Alexandra har omfattende projekterfaring i Asien- Stillehavet, især i Vietnam, Malaysia og Indonesien. Hendes arbejder primært med projekter som omhandler lovlighed og hun anvender derved hendes juridiske og tekniske baggrund i en række forskellige områder i NEPCon. 

Jeppe Jakobsen, Indkøbsdirektør & Partner CARMO FOOD 

Jeppe har over 20 års erfaring indenfor global handel af fødevarer – heraf de sidste godt 15 år hos CARMO FOOD, som har hovedsæde i Nørresundby og kontor i Manila, Phillippinerne. Jeppe vil blandt andet tale om CARMO FOODs arbejde med ansvarlig sourcing i forbindelse med deres CSR- og indkøbspolitik. Desuden vil han komme ind på, hvordan CARMO FOOD oplevede at deltage som case study i projektet ”Responsible Sourcing of Soy, Cattle and Palm 

Oil”, og hvordan de har anvendt de forskellige værktøjer udviklet i forbindelse med projektet.               

Hanne Harbo, Strategic Food Planner & Partner Nørgård Mikkelsen 

Hanne Harbo har arbejdet med strategi og innovation for stort set alle betydende danske fødevarebrands i løbet af de seneste 30 år.
Hanne Harbo er Strategisk Food Planner og Partner i Nørgård Mikkelsen. Hanne har netop skrevet bogen Food Trends 2018.