Gå til hovedindhold

Mobile menu

Nu skal Afrika Kontakt hedde noget andet

Navneskiftet var kun enkelt stemme fra at blive vedtaget på generalforsamlingen 29. april - men nu skal det være, ser det ud til

Tid

Fredag, 9. juni 2017 -
17:30 til 18:30

Sted

Afrika Kontakts lokaler, Nørrebrogade 52C, 2 sal, Nørrebro, København

Alle medlemmer indbydes til ekstraordinær generalforsamling i Afrika Kontakt. Dagsorden ifølge vedtægterne.

Forretningsudvalget i den åbenmundede og debativrige forening foreslår, at Afrika Kontakt skifter navn til Aktiv Solidaritet, AKS.

Ønsket om navneskiftet er resultat af en løbende debat i NGOen det seneste års tid. "Afrika Kontakt skal have et navn, der afspejler det arbejde, vi udfører og de værdier, vi har. Selv om vi fortsat arbejder mest med Afrika, har de seneste års arbejde være mere globalt og med partnere også uden for det afrikanske kontinent", hedder det. Og videre:

"Afrika Kontakt er vokset de seneste år, og flere ved i dag hvem vi er end for bare få år siden. Samtidig står vi overfor at skulle gennemføre en stor kampagne i efteråret og foråret. Forretningsudvalget mener derfor, at det rette tidspunkt for et navneskift er nu."

Tilmelding sker til [email protected].

Se Forretningsudvalgets begrundelse for et navneskifte her

Se procesplan og budget for et navneskifte her

Hvad skete der på Generalforsamlingen i april?

Afrika Kontakt holdt generalforsamling den 29. april oven på et år med mange projekt- og kampagneaktiviteter og mediebevågenhed. Her blev et forslag om navneskifte stemt ned med mindst mulig margin - en enkelt stemme.

Læs mere her