Med en omsætning på DKK 3.240 millioner kroner er COWI gået 6 procent frem i forhold til samme periode sidste år. Herudover har Cowi øget bundlinjen markant: Resultatet i den primære drift før afskrivninger (EBITDA) ligger på DKK 260 millioner svarende til en EBITDA-margin på 8 procent, mens driftsresultatet (EBIT) er steget med 62 procent til DKK 162 millioner kroner, svarende til en EBIT-margin på 5,0 procent.
Lars-Peter Søbye, administrerende direktør i COWI, glæder sig over fremgangen:
“Vi har skabt et rigtigt godt resultat. Vi har haft fokus på at øge bundlinjen parallelt med omsætningen, og det er lykkedes her i første halvår – takket være vores initiativer for at forbedre driften, som vi satte i gang i 2017. På cash flow-siden er vi ikke nået i mål endnu, hvilket primært skyldes et par større internationale projekter, men vi har et godt afsæt for at indfri vores forventninger for hele året.”
Rekordstor ordrebog
Optimismen bunder især i den fortsat massive tilvækst af opgaver. Cowi har eksempelvis netop vundet 21 ud af 43 delkontrakter i forbindelse med udbygningen af Islands største lufthavn Keflavík. Herudover har Cowi sammen med Aarsleff udviklet de indledende konceptuelle faser af den kunstige ø, Kronløbsøen i Nordhavnen. Mens Cowi i Changua, Taiwan, har vundet detailprojekteringen af fundamentet for en ny offshore vindmøllepark.
“Vores ordrebeholdning er øget med 10 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år. Både herhjemme i Skandinavien og internationalt er markedet fortsat stærkt – primært som en følge af urbaniseringen. Det bekræfter os i, at vi er på rette kurs med vores strategi. Samtidig ser vi, at vi formår at placere os stærkt i konkurrencen, fordi vi hele tiden bliver bedre til at bruge vores ressourcer og kompetencer på tværs af sektorer og landegrænser, siger Lars-Peter Søbye og tilføjer:
“Vi sidder også i en meget gunstig finansiel position uden gæld og med over en milliard at købe for.”
Robust på et ustabilt globalt marked
Som en international virksomhed, der opererer over hele verden, overvåger Cowi konstant markederne og de politiske strømninger. Trods aktuel global politisk og økonomisk usikkerhed forventer Lars-Peter Søbye dog, at COWIs forretning vil fortsætte med at udvikle sig positivt:
“Vi er operationelt blevet endnu mere robuste, og 80 procent af vores forretning er forankret i Skandinavien, som er et meget stabilt marked. Men vi ser også enorme muligheder i andre dele af verden, og vi har store ambitioner for vores internationale forretning. Vi har eksempelvis netop indviet vores nye kontor i Singapore, der bliver platformen for yderligere udvikling af hele det gunstige sydøstasiatiske marked”, siger han og afslutter:
“Vi oplever den globale politiske situation som meget uforudsigelig – men dét er et forhold, som vi gearer vores forretning til.”
Eksempler på nye store projekter i første halvår af 2018:
Indien: Detailprojektering af Mumbai Trans Harbour Link, som bliver den største bro over vand i Indien.
Taiwan: Detailprojektering af fundamentet for en ny offshore vindmøllepark i Changua.