Mens enorme græshoppe-sværme er på vej sydpå fra Algeriet og Libyen, hvor de allerede har angrebet enorme landområder, har Mali problemer med at få truslen fra de aggressive insekter under kontrol på grund af politiske konflikter. FNs Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO) advarer tirsdag både Niger og Mali og opfordrer landene til at skride til handling for at undgå, at et angreb fra de mange græshopper kommer til at true deres landbrug og fødevaresikkerhed. Græshoppesværmene kommer fra Algeriet og Libyen, hvor de blev opdaget i januar, og nu er de altså også blevet observeret i Niger. Årsagen til, at sværmene er blevet så enorme skyldes gunstige forhold for insekterne såsom store mængder regn, og dermed også øget frugtbarhed. I Mali hersker der politisk usikkerhed og mange konflikter, hvilket FAO frygter kan hæmme den nationale indsats til bekæmpelse af græshopperne. “Hvor mange græshopper, der er og, hvor langt de kommer, afhænger af to væsentlige faktorer – dels, hvor effektive Algeriet og Libyen er til at kontrollere angrebene, dels hvor meget regn Sahel-regionen i Vestafrika kommer til at få”, siger Keith Cressman fra FAOs græshoppe-prognose-program. Indtil videre har Libyen og Algeriet arbejdet hårdt for at slå ned på græshoppeangrebene, der dækker områder på 40.000 hektar i Algeriet og 21.000 hektar i Libyen. Kilde: www.fao.org
Relaterede artikler
Svensk udviklingsprofil: “Europa skal ikke kun fokusere på sin egeninteresse”
Globalnyt har interviewet en række medlemmer af Europa-Parlamentets udviklingsudvalg om dagsordenen for de næste fem år. Isabella Lövin er medlem…
Verdens sundhed trues af den ’den perfekte storm.’ Globalnyt var med, da løsningerne blev diskuteret
I sommers sammensatte Alliancen for Global Sundhed en ekspertgruppe til at udpege målrettede anbefalinger, som blev udgivet tidligere på måneden.…
Efter et roligt valg venter store udfordringer for Østafrikansk udbryderrepublik
For nylig indtog Somalilands nye præsident, Abdirahman Mohamed Abdullahi ”Irro”, sin post i den selv-erklærede nations hovedstad, Hargeisa. Det er…
I Malawi oplevede jeg bagsiden af danskernes levevis
Thea Marie Brask-Nielsen var i Malawi på højskole. For nylig var jeg på et tre måneders ophold på Mayoka Højskole…
Ny præventionsring kan forebygge HIV: ”Giv kvinder valget”
På bordet ligger en lille firkantet pakke med et billede af en silikonering, og det er den, det handler om…
Ung udviklingsattaché: “Landet har en stærk selvforståelse, der bygger på kampen for uafhængighed”
Joaquim Hempel, du er ansat på EU-delegationen i Namibia. Hvad indebærer dit job? “Mit arbejde indebærer en kombination af at…
Fodbold, whisky og brandtaler. Globalnyt tog med på stemmejagt i Ghanas valgkamp
I byen Half Assini, som er den vigtigste by i den vestghanesiske Jomoro-provins, klemmer vi os først på morgenen ind…
Bramfri dansk topveteran fra EU’s humanitære indsats: “Det er jo matematik for høns, at man skal prøve at løfte i flok”
“Noget, der virkelig får mit pis i kog, er når donorer i diverse lande bare går ind og støtter de…
Det sydlige Afrikas første kvindelige præsident skaber håb: “Vi skal have en mor til at lede os”
Hendes ansigt dominerer valgplakaterne, der systematisk pryder lygtepælene langs de menneskefattige gader i Namibias hovedstad, Windhoek. Om Netumbo Nandi-Ndaitwahs kinder…
Udenrigsministeren imødekommer kritik: “Hvis I har en dårlig smag i munden, sidder jeg nok med en bismag”
Lars Løkke Rasmussen (M) er Danmarks udenrigsminister. I dette indlæg svarer han på den kritik af de danske visumregler, som…
Marokkanske unge skal bruge ny teknologi til at styrke gamle håndværk
Marie Saga Andreassen er projektleder i Turning Tables. Marrakech-regionen i Marokko er udfordret af høj ungdomsarbejdsløshed og begrænsede muligheder for…