NGO forsøger at redde Guatemalas dyr fra vulkanudbruddet

37915680101_09ba5ddae2_k
Thomas Jazrawi

Vulkanudbruddet i Guatemala i starten af måneden skabte en flod af rødglødende lava og tykke røgskyer, der dækkede himlen, skriver World Animal Protection i en pressemeddelelse tirsdag.  

Hele landsbyer blev begravet i vulkansk aske og mudder.

Op mod 200 mennesker er forsvundet, og 99 er døde i katastrofen. Og det tal inkludere ikke de utallige husdyr, der også har mistet livet.

Vores indsats skal redde dyrene

Mange af de lokale beboere tog deres dyr med sig, da de flygtede fra vulkanen. De opholder sig nu i lejre, hvor vi hjælper de sårede og syge dyr. 

Tusindvis af andre dyr er alene tilbage i katastrofezonen. Fordi der er fare for efterfølgende udbrud, er der flere af de ramte landsbyer, som vi p.t. ikke kan få adgang til. 

Vores katastrofeteam samarbejder med frivillige fra den lokale NGO Equino Sano Foundation om at få adgang til katastrofezonen, så vi kan hjælpe så mange kæledyr og husdyr som muligt.

”Det er rystende at se”

Gerado Huertas, der er leder af vores globale katastrofearbejde, siger: 

”Det er rystende at se de ødelæggelser, vulkanen har forårsaget. Regeringen og de humanitære organisationer gør et fantastisk stykke arbejde.” Han fortsætter: 

”Lige nu er vores vigtigste opgave at hjælpe de dyr, der er i fare for at dø, fordi de er sårede, mangler mad og vand, eller risikerer at blive ramt af sygdomme. Vi vil først hjælpe de dyr, der befinder sig i nødhjælpslejrene. Når vi har sikret os, at de overlever, vil vi hurtigst muligt rykke ud for at hjælpe de efterladte dyr.”

Dyrene kan sikre lokalsamfundenes fremtid

Lokalsamfundene i området er stærkt afhængige af landbrug. De vil derfor have svært ved at komme på fode efter katastrofen, hvis de ikke har deres dyr til at hjælpe sig. Dyrene er deres kilde til transport, mad og indkomst, så ved at hjælpe dyrene er vi med til at sikre, at lokalbefolkningen har et liv at vende tilbage til.

Når vi har hjulpet de overlevende dyr og deres ejere på benene igen, vil vi sammen med Guatemalas regering vurdere de mere langsigtede behov, så vi kan sikre dyrenes liv og sikkerhed på den lange bane.