Syriske flygtninge får livet tilbage på Zaataris hospital

Forfatter billede

I marts 2014 oprettede Læger uden Grænser et nyt hospital i flygtningelejren Zaatari, i Jordan. Det skyldtes den støt stigende strøm af syriske flygtninge og de mange patienter fra organisationens hospital i Al-Ramtha, der har brug for efterbehandling.

Hospitalet i Zaatari er en vigtig brik i behandlingen af krigsofre fra Syrien. Men det tilbyder også sundhedshjælp til de omkring 80.000 beboere i flygtningelejren.

Im Younis er en af dem, der fik glæde af hospitalet i Zaatari. Hun var flygtet til lejren med sin familie fra Syrien, da hendes fem måneder gamle dreng blev syg.

De hårdt sårede syrere, der når over grænsen, får først akutbehandling på Al-Ramthahospitalet. Men deres skader er ofte så omfangsrige, at det sjældent er nok med en operation. Læger uden Grænsersn erfaringer er, at det i gennemsnit kræver 10 operationer, før en patient er færdigbehandlet.

Når patienterne ankommer til Zaatarihospitalet, har de derfor ofte brug for flere operationer og anden efterbehandling. Patienternes omfattende skader betyder, at det er vitalt, at de har mulighed for at få rådgivning, pleje og genoptræning. Det gælder i høj grad for dem, der skal have benproteser.

Læs hele artiklen hos Læger uden Grænser