Miljøingeniør Erik Heyer er rejst til Burma for Læger uden Grænser (MSF). Her skal han i mindst 4 måneder arbejde med at genoprette vandforsyningen i de dele af Irrawaddy-deltaet, som blev hårdest ramt af cyklonen Nargis i begyndelsen af maj.
Erik Heyer skal bl.a. retablere drikkevandsbrønde og vandreservoirer. Han skal sammen med lokalt ansatte rejse ud i deltaområdet på 3-4 dages ture fra hovedstaden Rangoon.
Læger uden Grænser har i øjeblikket 36 mobile hold i deltaområdet. 23 internationalt ansatte medarbejdere hjælper de flere end 250 nationalt ansatte i området og sejler bl.a. nødhjælp ud til landsbyer, som ligger i de tyndest befolkede områder.
MSF har givet mad, ly og medicinsk hjælp til 300.000 overlevende i områderne Bogale, Pyenpon, Labutta og Heyngyi. Der udføres hver dag omkring 500 konsultationer.
Det er første gang, at 30-årige Erik Heyer rejser ud med Læger uden Grænser. Han arbejder til dagligt som vand- og spildevandsingeniør hos COWI, som har givet ham orlov til at tage ud. Heyer er sydslesviger, født i byen Slesvig, hvor han har boet indtil 1997. Han har studeret i Thailand i 9 måneder og arbejdet et år i Grønland.
– Jeg håber mine erfaringer fra regionen, fagligheden fra COWI og de forberedende kurser jeg har deltaget i, gør mig i stand til at løfte opgaven. Jeg er meget spændt og glæder mig til at kunne deltage i det humanitære arbejde – men er også en anelse nervøs for at møde et umætteligt behov for hjælp, siger Erik Heyer.
MSF har arbejdet i Burma siden 1992.
Mette Ulrich Petersen skal de næste 2 år være med til at lede Internationalt Røde Kors-arbejdet i Sydasien. Med base i den indiske hovedstad, Delhi, skal den uddannede antropolog og økonom knyttes til Røde Kors-projekter i nabolandene.
Hun skal bl.a. arbejde med sundhed i fattige befolkningsgrupper og katastrofeforebyggelse i sårbare områder.