Udenrigsministeren besøger Palæstina

Laurits Holdt

Martin Lidegaard tager til Palæstina og Israel for at møde konfliktens parter og se nogle af de konkrete problemer med sine egne øje. Besøget kommer desuden til at handle om genopbygning af Gaza og nødhjælp til områdets indbyggere.

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) besøger i denne uge Palæstina og Israel.

I Palæstina skal udenrigsministeren bl.a. mødes med den palæstinensiske præsident Abbas, premierminister Hamdallah og udenrigsminister Malki.

I Israel skal udenrigsministeren bl.a. mødes med den israelske præsident Rivlin, udenrigsminister Liberman og fredsproces-chefforhandler Livni.

Ministeren skal derudover mødes med repræsentanter for civilsamfundet, internationale organisationer etc. Ministeren skal desuden på feltbesøg.

”Det er vigtigt for mig selv at se forholdene på jorden i denne alt for lange og tragiske konflikt, herunder at høre fra de centrale aktører selv, hvordan vi kan komme videre med at skabe fred og sikkerhed for begge befolkninger samt bedre livsbetingelser for palæstinenserne,” siger miniesteren i en pressemeddelelse fra ministeriet.

Han fortsætter:

”To-statsløsningen er og bliver den eneste realistiske ramme for en holdbar og fredelig løsning. Men udviklingen i løbet af 2014 med den forfærdelige konflikt i Gaza og de nye annonceringer af israelske bosættelser får desværre to-statsløsningen til at fortone sig mere og mere. Det påvirker stemningen i Europa, og min holdning er meget klar: vi fordømmer bosættelser og andre tiltag, der stiller sig i vejen for en fredelig to-statsløsning. Det vil vi formidle klart på vegne af både EU og Danmark.”

”Mit besøg kommer bl.a. til at fokusere på behovet for nødhjælp i Gaza, nu hvor vinteren nærmer sig. Og hvordan genopbygningen af Gaza og andre forbedringer af forholdene for civilbefolkningen kan gennemføres.”