Angolas økonomi er stærkt afhængig af indtægter fra olieproduktion. Derfor kan det være en udfordring for landet, hvis verden vender sig mod mindre klimaskadelige energikilder.
Alligevel har landet nu officielt tilsluttet sig den globale klimaaftale, Paris-aftalen fra 2015. Angola underskrev allerede Paris-aftalen i foråret 2016, men det er først nu, at den er blevet ratificeret. Det betyder, at den er godkendt af parlamentet og bliver bindende for det pågældende land.
på Twitter.
Det sydvestafrikanske land har i mellemtiden indført klimapolitikker og etableret institutioner, så man er klar til at overvåge klimaudledningerne, lyder det fra embedsværket.
ifølge netsitet Climate Home.
utilfreds med, at Tyrkiet er kategoriseret som et udviklet land i aftalen, og således forpligtet til at bidrage til fattige landes klimaindsats.
Det betyder, at det kan blive meget ensomt for USA, når stormagten efter planen vil trække sig fra aftalen i november. Den tidligere præsident Barack Obama nåede ellers at være med ved vedtagelsen i Paris i 2015 og få den ratificeret, inden efterfølgeren Donald Trump trådte til i 2017. Det Hvide Hus har allerede indsendt den formelle anmodning om at træde ud, men det kan først ske dagen efter præsidentvalget, nemlig den 4. november.
Hvis til gengæld den demokratiske kandidat, Joe Biden, som lige nu er favorit i meningsmålingerne, bliver valgt, lover han at genindtræde i klimaaftalen ”på den første dag”.