Det olieafhængige sydvestafrikanske land Angola er blevet hårdt ramt af de seneste års globale økonomiske afmatning og faldet i oliepriserne.
Afrikas andenstørste olieproducent havde nul-vækst og en inflation på 30 procent i 2016, og landet har mistet mindst en tredjedel af sine årlige indtægter siden oliepriserne begyndte deres fald for få år siden.
Landets nyvalgte præsident João Lourenço har på den baggrund lovet at sætte skub i den økonomiske divercificering med satsning på økonomiske sektorer som landbrug, turisme, minedrift og teknologi. Målet er at gøre Angola mindre afhængig af olieindtægter, skabe nye arbejdspladser og sikre en mere bredt funderet økonomisk udvikling i landet, understreger den nyvalgte præsident.
Læs også: Angola: MPLA igen, igen, igen
Læs også: Solen stiger i øst – også i Afrika
Den angolanske regeringens vil fortrinsvist rette sigtekornet mod det engang så hæderkronede angolanske landbrug, som indtil Angolas uafhængighed 1975, gjorde landet til et af verdens største producenter af kaffe, sisal, sukker og bananer.
Men 27 års borgerkrig, der sluttede i 2002, og store forekomster af diamanter samt enorme olieindtægter, har i de mellemliggende år betydet, at landbruget i dag kun bidrager til knap 10 procent af landets skrumpende økonomi.
Angola importerer i dag over 80 procent af sine forbrugsvarer, men regeringen har nu sat mål, om at dække 60 procent af forbruget af fjerkræ og reducere importen af udenlandsk mælk med 15 procent i 2017.
Det skal blandt andet ske gennem udviklingen af mikrokredit programmer og nye kunstvandingsprojekter i det sydvestafrikanske land.
Ifølge FN´s fødevareorganisation FAO, ligger Angola, med sine 58 millioner hektar landbrugsjord, i top fem af lande med størst landbrugspotentiale i verden.