Gå til hovedindhold

Mobile menu

Tonsvis af fisk dør på mystisk vis i Vietnam

Enorme mængder fisk og et par store hvaler er skyllet livløse op på strandene i det centrale Vietnam. Aktivister mener, at der er en direkte forbindelse til udledning af forurenet spildevand.

fra YouTube

I de seneste to måneder er tonsvis af fisk fundet døde langs Vietnams kyster, og i slutningen af maj fandt lokale Nghe An-provinsen mindst syv døde hvaler, skriver lokale nyhedsmedier ifølge Global Voices.

Den 25. maj blev en 17 tons tung hval fundet strandet ved kysten. En stor redningsindsats blev sat i værk for at få den tilbage i vandet, men det store dyr døde kort tid efter.

To dage senere skyllede en 10 tons tung hval op på den samme strand. Denne gang var hvalen allerede død, da den ramte landjorden.

Aktivister undrer sig over, hvorfor myndighederne havde travlt med at skubbe hval nummer to tilbage i havet i stedet for at undersøge dødsårsagen nærmere, og det har rejst spekulationer om, hvorvidt myndighederne forsøger at skjule noget.

Nogle af aktivisterne mener nemlig, at der er en direkte sammenhæng mellem de døde fisk og hvaler, der skyller op på strandene, og det spildevand, der udledes fra stålværket Formosa i naboprovinsen.

Læs hele historien hos Global Voices

https://globalvoices.org/2016/06/07/tons-of-fish-are-dying-mysteriously-...