Dansk NGO giver 100.000 kr. til ofrene i Egypten

Forfatter billede

Pengene fra Danmission kanaliseres via den koptisk-evangeliske udviklingsorganisation Ceoss, som er missionselskabets mangeårige partner i det store mellemøstlige land, hvor opimod 10 procent af de ca. 80 millioner indbyggere af kristne.

Målet er at hjælpe nogle af de mennesker, som har fået ødelagt huse og ejendele og fået deres livsgrundlag smadret – uanset om de er kristne eller muslimer, fremgår det af en pressemeddelelse fredag.

De sekteriske spændinger i Egypten er blusset op siden afsættelsen af præsident Mohamad Mursi. Der har været adskillige beretninger om angreb på shia-muslimer og kristne egyptere, og de seneste dages spændinger har medført yderligere sekterisk vold.

Siden militæret forleden valgte at opløse Det Muslimske Broderskabs demonstrationer i Kairo med mange dræbte og sårede til følge, har nogle demonstreret deres frustration, afmagt og vrede ved bl.a. at angribe politistationer og kristne kirker.

Rapporter melder om flere end 17 tilfælde af ildspåsættelse på kirker, ligesom kristne skoler og forretninger også har været udsat for angreb i løbet af de seneste døgn.

Biskoppen for Den Anglikanske Kirke i Egypten, som er en af Danmissions partnere, opfordrer til forbøn og støtte til ofrene: ”Bed om, at situationen vil falde til ro. For visdom og taktfølelse hos politiet og i hæren, for sikkerheden for alle kirker og menigheder og for alle mennesker i Egypten.”

Danmission appellerer om forbøn for Egypten og indsamler derudover underskrifter som en tilkendegivelse af solidaritet med egypterne. Det sker på http://danmission.dk/St%C3%B8t/Bed%20for%20Egypten.aspx

Vil fortsætte dialog uanset…..

Danmissions har mangeårig erfaring med udviklings- og dialogprojekter i Egypten, og det arbejde fortsætter så vidt muligt.

”Udvikling og dialog bliver endnu mere relevant i kriser som denne. Det gælder f.eks. dialogprojektet for ledere og meningsdannere kaldet LIU (Ledere for Interreligiøs Forståelse og Samarbejde), hvor muslimer og kristne arbejder for demokrati og dialog”, siger Nik Bredholt, programchef i Danmission.

“Selv under de aktuelle uroligheder meldes heldigvis også om flere positive hændelser, hvor muslimske egyptere beskytter kirker og deres kristne naboer. Der er brug for arbejdet med dialog i Egypten, og det ønsker Danmission at bidrage til,” anfører Bredholt.

Yderligere oplysninger hos:
Programchef Nik Bredholt,
tlf. 41 99 93 18 og e-mail: [email protected]

Danmission er en selvstændig organisation forankret i folkekirken. Historien går tilbage til 1821 og der er i dag 55 ansatte, flere end 8.000 frivillige landet over og en årsomsætning på 50 millioner kr.

Arbejdet støttes af Danida, men drives hovedsageligt for privat indsamlede midler og overskud fra genbrugsbutikker.