Fremtiden for NGOerne (5): Hvad er det, vi ikke må vide Danida?

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

“Vi hører gennem U-landsnyt.dk, at Danida har valgt ikke løbende at offentliggøre de høringssvar, der kommer ind på udkastet til en dansk civilsamfundspolitik (om det fremtidige forhold mellem NGOerne og Danida, red.). Det er jo lidt lissom at skide i egen rede”

Sådan skriver Lars Messell fra kommunikationsgruppen i NGOen Axis i en henvendelse til U-landsnyt.dk torsdag.

Messell fortsætter:

“Selve udkastet er ikke så dårligt med sine tilkendegivelser om, at man vil have civilsamfundet med på banen”.

“Men når man så bagefter beslutter, at alle os fra civilsamfundet ikke må få at vide, hvad vi hver især kommer med af høringssvar (før høringen er slut, red.), gør man det jo unødvendigt besværligt for civilsamfundet at finde ud af sammen, hvad de egentlig mener om forslaget”.

“Det ligner en del og hersk strategi, for teknisk set er det ekstremt ukompliceret at gøre høringssvarene tilgængelige løbende. Det bør ikke gå for langsomt at få denne strategi lavet om”, anfører han.

Udenrigsministeriet og dermed Danida vil kun give offentligheden adgang til NGO-aktørernes svar, når høringen er slut d. 19 marts. Det fremgår af en mail til U-landsnyt.dks redaktion tirsdag fra en fuldmægtig i det kontor, der har med NGOerne at gøre.

Så har høringen kørt i tre uger.

Mere i telegrammet
http://www.u-landsnyt.dk/nyhed/12-03-14/fremtiden-ngoerne-4-nej-fra-danida-til-u-landsnyt