Lene Espersen på besøg i Indien

Forfatter billede

Udenrigsminister Lene Espersen (K) besøger Indien fra mandag til torsdag (13.12-16.12), hvor hun sammen med sin indiske kollega Krishna vil underskrive en aftale om at styrke samarbejdet mellem Danmark og Indien, skriver udenrigsministeriet i en pressemelding mandag.

Udenrigsministeren vil stå i spidsen for et eksportfremstød for grøn teknologi og vil være ledsaget af en større dansk erhvervsdelegation.

Lene Espersen vil under besøget føre politiske konsultationer med sin indiske ministerkollega. I forbindelse med samtalen vil der blive underskrevet en bilateral aftale om styrket dansk indisk samarbejde om bl.a. økonomi og samhandel, bioteknologi og vedvarende energi.

Drøftelserne vil også berøre bredere politiske emner i form af regionale udenrigspolitiske spørgsmål, som bl.a. Afghanistan og Pakistan, samt globale spørgsmål som bl.a. klima og international terrorisme.

Lene Espersen mødes ligeledes med industri- og handelsminister Sharma for at drøfte interna-tionale handels-forhandlinger, samt med Indiens nationale sikkerhedsrådgiver for at drøfte den sikkerhedspolitiske situation i det sydlige Asien.

Espersen vil stå i spidsen for en erhvervsdelegation på 17 danske virksomheder og stå for åbningen af et erhvervsseminar om grøn teknologi sammen med den indiske minister for ny og vedvarende energi Dr. Abdullah.

Erhvervsfremstødet skal være med til at skabe kontakter for danske virksomheder og dermed bane vejen for deres adgang til det indiske marked.

Lene Espersen vil derudover gæste virksomheder inden for IT, farmaci samt energi og miljø, hvor der er potentiale for dansk eksport og indiske investeringer i Danmark.

Indien har på grund af landets størrelse, sin unge befolkning og økonomiske dynamik et enormt vækstpotentiale med en årlig økonomisk vækst på 8-9 procent de seneste år. Indiens økonomi forventes at blive verdens tredjestørste i 2027.

Danmark har stærke interesser i en styrkelse af sine bilaterale relationer samt EU’s relationer til Indien, der i de kommende år i stigende grad som en økonomisk og politisk stormagt vil være en afgørende global aktør.

Kilde: www.um.dk