Nu er det alvor: Den danske ambassade i Tanzania sælger ud

Læsere i Dar-es-Salaam og omegn har nu muligheden for at supplere eller påbegynde en samling af blandt andet porcelæn fra Royal Copenhagen.


Foto: Gryffindor/Wikimedia Commons
Laurits Holdt

20. august 2023

Tanzanianere med forkærlighed for – og råd til – dansk design kan godt begynde at glæde sig. Den danske ambassade i Dar es Salaam har nemlig netop annonceret ’ophørsudsalg’. I oktober bliver der holdt offentlig auktion over ambassadens indbo.

Der er – ifølge annonceringen – mulighed for at få fingre i adskillige klassikere som Piet Hein-borde, N. O. Møller-stole, Montana-skabe, Le Klint-lamper, Holmegaard-glas, Royal Copenhagen-porcelæn og meget, meget mere.

Ambassaden lukker først engang i 2024 – det endelige tidspunkt er endnu ikke meldt ud.

Lukningen blev besluttet og annonceret af den daværende S-regering i 2021, og i 2022 blev en omfattende udfasningsplan for det 60 år lange samarbejde præsenteret med en ekstrabevilling på 200 millioner kroner for at sikre en forsvarlig udfasning og undersøge mulighederne for, at andre donorer kan overtage de aktiviteter, Danmark nu trækker sig fra.

Planen arbejder også ud fra en slutdato i 2024, men noget kunne altså tyde på, at de ansatte på ambassaden må undvære en del af indboet den sidste tid.