En lønstigning på seks procent med tilbagevirkende kraft i fem måneder.
Udover lønstigningen kommer der også en mindre stigning i et transporttillæg.
Reallønnen udhulet
Forhandlingerne har været hårde og undervejs tæt på sammenbrud mellem de to parter, der i december modtog Nobels Fredspris for netop samarbejde og kompromis i forbindelse med overgangen til demokrati efter revolutionen i 2011.
Stigende priser og inflation i Tunesien har ædt sig ind på reallønnen for de tunesiske arbejdere. Men krav om kompensation i form af en lønstigning på det private arbejdsmarked blev i lang tid afvist af arbejdsgiverne med henvisning til, at arbejdsmarkedet har været stærkt presset siden starten af det arabiske forår i 2011 og at mange investorer har trukket sig ud af landet.
Trussel om generalstrejke endte i dialog
Truslen om en generalstrejke, der ville have lammet hele Tunesien, var med til at få arbejdsgiverne til forhandlingsbordet, men regeringen har også været stærkt medvirkende til at få forhandlingerne til at glide.
Det tog tid, men nu er det altså lykkedes at indgå en aftale mellem UGTT og UTICA til gavn for de halvanden million privatansatte.
Aftalen på det private arbejdsmarked skal holde dette år ud, og derefter skal der indledes nye overenskomstforhandlinger.
Med den seneste aftale har 2,3 millioner arbejdere i Tunesien fået et lønløft. Sidste år blev der indgået aftaler for det offentlige arbejdsmarked via trepartsforhandlinger med regeringen. Her fik 800.000 ansatte en lønstigning på mere end 15 procent.
Økonomien hårdt ramt
Tunesiens arbejdsmarked og økonomi har været hårdt ramt af investorflugt og krav fra kreditorer om politiske reformer og økonomiske stramninger. Dertil kommer, at turistindustrien, der udgør op mod 15 procent af Tunesiens bruttonationalprodukt, er i knæ efter Det Arabiske Forår og som følge af flere terrorangreb mod turistmål sidste år.
Lønaftalerne giver imidlertid håb om en tillidsskabende effekt i forhold til internationale investorer.
Besøg i Danmark i næste uge
De to organisationer på arbejdsmarkedet samarbejder tæt med Ulandssekretariatet og Dansk Industri om en række social dialog-projekter.
Delegationen består af Tunesiens socialminister samt eksekutivmedlemmer fra UTICA, og UGTT-delen ledes af generalsekretær Hussein Abassi.
Delegationen skal tirsdag mødes med blandt andre LO-formand Lizette Risgaard, og senere på ugen med udenrigsminister Kristian Jensen.
I forbindelse med besøget er der en debat tirsdag den 5. april mellem UGTT, UTICA og socialministeren på Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS).