Ny bog: CUBA-USA 50 års blokade skiller stadig

Forfatter billede

“Denne bog giver informationer og sammenhænge, som er ukendte i Danmark”, hedder det om bogen, der udgives torsdag og handler om et brændpunkt i forandring; nemlig forholdet mellem USA og Cuba.

Med præsident Barack Obamas initiativ til at løse op for forholdet mellem USA og Cuba i december 2014 og dialogen sidenhen kan forholdet mellem de to lande forandre sig i de kommende måneder.

MEN – skriver Dansk-Cubansk Forening i forordet – godt nok gik nyheden om, at “USA ville ophæve sin blokade mod Cuba verden rundt. Hvis det var sandt, havde der ikke været brug for denne bog”.

Bogen er beretningen om de midler, som USA har anvendt i mere end 50 år for at knægte det selvstændige Cuba og “det socialistiske eksempel”, der er vokset frem 150 kilometer fra USA.

Alle metoder er brugt; økonomisk og handelsmæssig blokade, terror, undergravende arbejde, diplomatisk isolation og militær invasion som i Svinebugten i 1961, fremføres det.

For et år siden gik præsident Obama så på TV og erklærede, at USA's Cuba-politik havde været en fejltagelse. For målet om regimeskifte var ikke blevet nået. Obama ønskede dialog og ophævelse af blokaden, sagde han.

Bogen beretter om, hvordan “Obama har lettet blokaden på udvalgte områder og strammet den på andre”. Der tegner sig “et klart billede, som viser at USA's mål fortsat er at udrydde det socialistiske eksempel”, anføres det.

Om bogen

Titel: CUBA-USA 50 års blokade skiller stadig

Udgivelse: 17. december 2015

200 sider, illustrerede beretninger.

Pris: 120 kr. Bogen kan købes online på

http://cubavenner.dk/butik/cuba-usa-50-års-blokade-skiller-stadig

BEMÆRK: Da bogstavet “å” anvendes i linket, må man muligvis selv kopiere det i sin helhed.

”Da Cubas baseballhold i februar 2015 vandt det caribiske mesterskab, kunne de ikke få udbetalt pengepræmien på grund af USA's blokade.” (side 150).

”Penge og udrustning skal nægtes Cuba, sådan at lønningerne reduceres, befolkningen sulter, bliver desperat og vælter regeringen”. USA's nationale sikkerhedsråd/præsident Eisenhower. (side 15).

Yderligere oplysninger hos:

Sven-Erik Simonsen, Dansk-Cubansk Forening

www.cubavenner.dk og e-mail: [email protected]

Tlf: 38 10 15 50 (onsdage kl. 17-19)

Dansk-Cubansk Forening om Dansk-Cubansk Forening

Partipolitisk uafhængig venskabsforening stiftet i 1968. Formålet er at udbrede kendskabet til det cubanske samfund og dets revolution, og udvikle forbindelserne mellem Danmark og Cuba på det sociale, faglige, økonomiske og kulturelle område.

Foreningen søger på bredest muligt grundlag at fremme solidariteten med det cubanske folk. Den arrangerer rejser til Cuba, holder foredrag og caféarrangementer, viser film, markerer cubanske mærkedage samt udgiver bøger og dvd’er om den caribiske ø.

Landskontoret ligger i Valby Kulturcenter, Høffdingsvej 10 i den københavnske bydel, hvor man deler hus med Casa Latinoamericana, et netværk af foreninger for herboende latinamerikanere.

Kontoret har åbent hver onsdag kl. 17-19. “Kom forbi, så giver vi en kop kaffe og en snak om Cuba”.