Røde Kors i stort samarbejde med bilfirma

roede_kors_og_land_rover
Røde Kors-delegat og frivillige ved en Land Rover Defender.
Foto: Røde Kors og Land Rover
Laurits Holdt

Donationer og sponsorater fra private firmaer udgør en stor del af nødhjælpsorganisationernes indtægter. I en aftale indgået i 2014 har internationalt Røde Kors fået penge og varer af Land Rover for et beløb, der svarer til 150 millioner kroner.

Aftalen hedder Reaching Vulnerable People Around the World og handler om, at gøre Røde Kors bedre i stand til at nå ud i svært tilgængelige områder. Ikke mindst ved hjælp af en eller flere af Land Rovers ikoniske Defender-modeller.

Dansk Røde Kors har nu fået tre af de 150 millioner og en bil til et projekt i Rwanda. Ifølge en fælles pressemeddelelse fra Røde Kors og Land Rover handler projektet om, at hjælpe særligt sårbare fra pygmæstammen Batwa’erne i Rwanda. Røde Kors vil hjælpe familierne til at blive bedre til at brødføde sig selv – og sikre tilstrækkelig ernæring til deres børn.

Samarbejdet med Land Rover er som nævnt en del af en global samarbejdsaftale med Internationalt Røde Kors forbund IFRC. Aftalen løber over fem år fra 2015 og har en samlet værdi for Røde Kors på ca. 150 millioner kr.

Aftalen er en videreførelse af det tidligere samarbejde mellem de to parter og målet er at gøre det lettere for Røde Kors at hjælpe sårbare mennesker i en række projekter, som styres af forskellige landes nationale Røde Kors selskaber.

”I Røde Kors er vi overbeviste om, at målrettede samarbejdsaftaler med private virksomheder er en del af løsningen på de store opgaver, som vi hjælper med at løfte ude i verden. Samarbejdet med Land Rover er et eksempel på, hvordan viden og ressourcer i en privat organisation kan deles og komme mennesker i et af verdens fattige lande til gode,” siger Røde Kors’ generalsekretær, Anders Ladekarl.

Det er Røde Kors og Land Rovers forventning, at det danske samarbejde i Rwanda i løbet af de næste tre år vil hjælpe mere end 15.000 børn og voksne til et bedre liv i 20 mindre lokalsamfund i Rwanda.

”Vi er glade for, at vi har muligheden for at hjælpe, hvor der virkelig er brug for det og fordi vi har muligheden for at samarbejde med Røde Kors. Vores Land Rover Defender er et meget velegnet køretøj til ufremkommelige områder, så vi er glade for, at vi kan bidrage til, at de dedikerede udsendte fra Røde Kors kan komme godt og sikkert frem til de destinationer, hvor mennesker er afhængige af deres hjælp”, siger Michael Lund fra Land Rover Danmark.