Indiens hastige økonomiske vækst og en befolkning på omkring 1,3 milliarder kræver strøm og brændstof. Behovet bliver i dag dækket af traditionelle kilder som kul, olie, sol og vind, men i fremtiden kan forsyningen sikres ved at udvinde ressourcer fra månen.
Det mener en rumforsker fra det indiske rumagentur ifølge Times of India og flere andre medier.
Det handler om at udvinde månestøv, der indeholder rige mængder af helium 3, forklarer Sivathanu Pillai, der er professor ved rumorganisationen Indian Space Research Organization (ISRO).
Hvedebrødsdage på månen
Det lyder som ren science fiction, men den indiske rumforsker understreger, at projektet har en høj prioritet i det nationale rumfartsinstitut. Han forklarer, at månestøvet ikke blot kan levere den nødvendige energi til den asiatiske gigant, men til hele verden.
Derudover tilføjer han, at nygifte par om nogle årtier vil holde deres hvedebrødsdage på månen.
300 millioner uden adgang til el
I dag er der omkring 300 millioner mennesker i Indien uden adgang til el. Det lagde den asiatiske kæmpe stor vægt på under forhandlingerne om den internationale klimaaftale, der blev vedtaget i Paris i 2015.
Inderne argumenterede for, at de har ret til fortsat at vækste med kul og øge forsyning af strøm til befolkningen, fordi den asiatiske nation ikke har været en slem klimasynder bedømt i et historisk perspektiv.
Læs mere om dette i en artikel fra klimatopmødet i Paris her:
https://globalnyt.dk/content/indiens-ret-til-kul-og-de-300-millioner-uden-elektricitet
Flere virksomheder med navne som Planetary Resources og Deep Space Industries er allerede begyndt at kigge på det nye marked for ressourcer fra andre himmellegemer i verdensrummet. Men hvem ejer egentligt månen og dens ressourcer? Og hvad er FN’s rolle?
Der er nogle svært vanskelige juridiske aspekter ved minedrift i rummet, som vi har været inde på tidligere i en artikel, som kan læses her:
https://globalnyt.dk/content/virksomheder-og-nationer-klar-til-jagt-paa-ressourcer-i-verdensrummet