At sælge vand i Bolivia eller kemikalier i EU – filmfestival for børn og unge

Forfatter billede

D. 24. nov. – 4. dec. 2009 står i de flerkulturelle films tegn på Nationalmuseet. Salaam Filmfestival fyrer op for film og dialog om fremtidens store udfordringer; verdens vandresurser, kemikalier i hverdagsprodukter, trafficking og flygtninge.

Med sin karakteristiske kombination af film og efterfølgende dialog med flerkulturelle, danske rollemodeller henvender festivalen sig til skoler, ungdomsuddannelser og voksne filminteresserede med lyst til god debat. Nationalmuseet huser festivalens flerkulturelle film og dialog-arrangementer for skoler og ungdomsuddannelser, hvoraf nogle er optakt til de voksnes klimatopmøde. I uge 48 byder festivalen på både afghansk, svensk-irakisk og dansk spillefilm samt efterfølgende dialog. Billetprisen er 15 kr.

Andrea E. Rudolph debatterer på Salaam Filmfestival
2. og 4. december kl. 13.15 er der debat med Andrea Elisabeth Rudolph fra ’Vild med dans’ efter visningen
af den dramatiske dokumentarfilm ’Kampen om Kemikalierne’ om EU’s lovgivning og lobbyisme. Filmen
vandt Europa-Parlamentets journalistpris 2008. I filmen lader Andrea sig teste, og man finder kemikalier i hendes blod. Sammen med inviterede politikere og en ekspert fra ’Informationscenter for Miljø og Sundhed’ går Andrea i dialog med eleverne om, hvad de selv kan gøre for at undgå de værste kemikalier i make-up, tøj og mad? Salaam Filmfestivals energiske moderator, Khadije Nasser, kendt fra Politikens netserie DoxWise, er vært for de to arrangementer.
NB: 2. december kl. 13.15 foregår dialogen på engelsk, da en stor del af publikum er skandinaviske elever,
der medvirker i UNICEFs ’Børne-klimatopmøde’.

Bolivianske filmanimatorer i København
Hver dag kl. 10.45 fra d. 1.-4. december står Salaam Filmfestival for en særlig event om menneskets afhængighed af vand. Unge instruktørtalenter fra Bolivia viser deres animationsfilm ‘Abuelo Grillo’, en finurlig og moderne fortælling om Bolivias aktuelle problemer med vandresurserne. Med støtte fra Center for Kultur og Udvikling (CKU) har de kreative hoveder fra Bolivia skabt filmen i samarbejde med Animation Workshop i Viborg. Instruktørerne går i dialog med eleverne om Bolivia, vandresursernes betydning, mødet med Danmark og animationsfilm-processen. Der bliver også vist en kort dokumentarfilm om havsigøjnere på Sulu Sea, som udelukkende lever livet på vandet. Instruktøren fortæller om sine indtryk.

Salaam Filmfestival produceres af organisationen Salaam Film & Dialog, tidligere kendt som Salaam DK. Salaam Film & Dialog producerer events for mange forskellige målgrupper. Det overordnede mål er at skabe fora, der kan nuancere den interkulturelle forståelse. Festivalen støttes i år af blandt andre Københavns Kommune, Center for Kultur og Udvikling, Det Danske Filminstitut, Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration og DANIDA.

For booking og mere information om programmet i de enkelte byer se www.salaam.dk.