“Selv efter 20 år dør folk stadig hver eneste uge”

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Netop nu er der stor fokus på de tusindvis af bådflygtninge, der mister livet ud for Europas kyster.

I hænderne på kyniske menneskesmuglere og om bord på faldefærdige både stævner de ud fra Libyen og andre nordafrikanske lande med kurs mod Europa.

Mange kommer i land og lykkes med at få asyl eller anden form for ophold. Andre igen hører familierne aldrig fra mere.

Den spanske fotograf Juan Medina, der blandt andet arbejder for nyhedsbureauet Reuters, har i to årtier fotograferet nogle af de mange overvejende afrikanske og mellemøstlige migranter, der forlader deres land og tager den farefulde sejltur over Middelhavet.

Juan Medina ser sine billeder som dokumentation af de ting, der sker dag efter dag, når mennesker sætter livet på spil i forsøget på at komme til Europa.

“Det er usædvanligt, at der går en måned, uden at der sker en tragedie. Selv efter, at jeg har arbejdet med dette emne i 20 år, drukner folk stadig hver eneste uge, og jeg kan ikke se, at noget forandrer sig,” siger han til BBC.

Han fortæller, at han har besøgt nogle af migranternes familier i Mali for at møde deres familier og se, hvad de flygtede fra.

“Det, der slog mig, er de forfærdelige levevilkår, de forlod. De risikerede at dø på havet, men de var under endnu større pres for at holde sig i live derhjemme,” siger Juan Medina til BBC.

Læs historien her og hør radioindslag med Juan Medina tirsdag kl. 13.05 her