Per Stig til Ghana på tirsdag

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Udenrigsminister Per Stig Møller (K) besøger Ghana i perioden 20.-22. januar 2004, meddeler Udenrigsministeriet fredag.

Udenrigsministeren vil under besøget have en samtale med den ghanesiske præsident Kufuor, der desuden i 2004 beklæder formandsposten i det Vestafrikanske Økonomiske Fællesskab (ECOWAS).

Samtalen finder sted på det dansk-byggede slot Christiansborg, der nu huser præsidenten og hans stab. Udenrigsministeren mødes også med sin ghanesiske kollega, udenrigsminister Akufo-Addo.

Hovedemnerne for samtalerne vil være Ghanas vigtige foregangsrolle som et stabilt demokrati i en ellers meget urolig region, der huser flere af Afrikas langvarige konflikter. Derudover vil der blive fokus på valget senere i 2004, der bliver Ghanas fjerde valg efter genindførelsen af demokratiet i 1992.

Endelig vil Ghanas status som en af de største modtagere af dansk bistand overhovedet blive drøftet. Danida har netop i efteråret fået grønt lys til at forlænge en række store sektorprogrammer i landet, der engang var dansk koloni under navnet Guldkysten.

Udenrigsministeren mødes tillige med repræsentanter for det ghanesiske civilsamfund og vil besigtige en række dansk-støttede udviklingsaktiviteter i og omkring hovedstaden Accra.

Udenrigsministeren udtaler i forbindelse med besøget:

– Ghana spiller en vigtig og fremtrædende rolle i det internationale samfunds forsøg på at løse de alt for mange konflikter i Vestafrika. Jeg ser frem til at møde præsident Kufuor og min ghanesiske kollega og med dem indgående drøfte, hvad der yderligere kan gøres for at sikre stabilitet i regionen.

– Stabilitet er helt afgørende for de langsigtede muligheder for at sikre udvikling og reducere fattigdommen. Det gælder også den betragtelige danske bistandsindsats i Ghana og i andre lande i regionen.

Yderligere oplysninger hos ministersekretær Louise Andersen, tlf: 40 25 06 38 samt fuldmægtig Tania Schimmell, Afrika-kontoret, tlf. 33 92 06 92.