Tanzania truer med at trykke liste over homoseksuelle

Forfatter billede

Tanzanias sundhedsmyndigheder truer med at offentliggøre navne på ”et syndikat” af homoseksuelle, som landets vicesundhedsminister formulerer det.

Ifølge myndighederne sælger de pågældende seksuelle ydelser, skriver flere internationale medier.

”Jeg vil offentliggøre en liste over homoseksuelle, der sælger deres krop på nettet. Dem der tror, at denne indsats er en joke, tager fejl. Regeringen har lange arme, og den vil stille og roligt anholde enhver, der er involveret,” skriver vicesundhedsminister Hamisi Kigwangalla på Twitter.

”Når først de er anholdt, vil de hjælpe os med at finde andre,” tilføjer han  ifølge netmediet eNCA.

Sex mellem mænd er forbudt i Tanzania og kan straffes med mellem 30 år og livsvarigt fængsel. Der er ikke et tilsvarende forbud for kvindelig homoseksualitet.

Klinikker lukket

Meddelelsen om, at myndighederne overvejer at offentliggøre navne på homoseksuelle – især bøsser – som angiveligt sælger sex, kommer kort tid efter, at omkring 40 AIDS-klinikker er blevet lukket, fordi de ifølge myndighederne ”promoverer homoseksualitet”.

Tanzania har alt i alt omkring 4.700 klinikker, der tilbyder test, rådgivning og behandling af HIV/AIDS. Ifølge landets sundhedsminister, Ummy Mwalimu, vil langt de fleste fortsætte deres arbejde – undtagen dem, der tilsyneladende har tilbudt særlig behandling til bøsser og lesbiske, skriver All Africa.

I 2013 dokumenterede en rapport fra Human Rights Watch og organisationen Wake Up and Step Forward Coalition i Tanzania, at visse grupper af patienter nægtes adgang til sundhedsydelser i disse klinikker, lige som mange personer, der tilhører et mindretal, diskrimineres på forskellig vis.

Det gælder foruden homoseksuelle blandt andet også transkønnede og sexarbejdere.