20.000 gymnasieelever trækker i arbejdstøjet for unge i Somaliland

od_foto
I samarbejde med SOS Børnebyerne arbejder danske unge for at støtte unge i Somaliland i kampen for lighed og større rettigheder i et samfund, der er domineret af klaner og gamle mænd.
Foto: Emil Lyders
Forfatter billede

Operation Dagsværk

Operation Dagsværk er de danske gymnasieelevers egen udviklings- og solidaritetsorganisation.

SOS Børnebyerne arbejder verden over for at sikre børn og unges vilkår og rettigheder.

Privatpersoner, offentlige institutioner og virksomheder kan hyre elever til den 4. november ved at oprette et jobopslag på www.od.dk/hyrenelev.

Det koster minimum 300 kroner for fem timers arbejde.

En håndfuld gymnasieelever er hyret til at fjerne tyggegummi i Rundetårn, mens tusindvis af danskere rundt om i landet får gjort haven vinterklar af flittige elever.

Onsdag er den årlige Dagsvæk-dag, hvor gymnasieelever finder arbejde blandt virksomheder, offentlige institutioner eller privatpersoner, som betaler minimum 300 kroner for fem timers arbejde.

Operation Dagsværk regner med at indsamle mellem fire og fem millioner, som skal gå til uddannelse i Somaliland i det nordlige Somalia.

Rundt hjørne

Samtidig er det onsdag 30 år siden, at de første danske gymnasieelever væbnede sig med koste og arbejdshandsker til fordel for unges uddannelse et andet sted i verden.

I år samler 132 gymnasier og Operation Dagsværk ind til fordel for SOS Børnebyerne, som vil bruge de indsamlede midler til at stifte en elevbevægelse og forbedre gymnasierne i Somaliland.

Hjælper 15.000 elever i Somaliland

SOS Børnebyerne håber at kunne bruge pengene fra Operation Dagsværk til at forbedre vilkårene for 15.000 gymnasieelever i Somaliland.

Læs mere om projektet her